Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2418
Pròrroga d'un any per a justificar el tancament de l'abocador de Son Terrassa










fotos d'arxiu


La premsa escrita (concretament a l'edició de dBalears i Última Hora de dia 01-02-12) ens assabentava que l'Ajuntament de Capdepera ha aconseguit una pròrroga d'un any "per a justificar la finalització correcta del tancament de l'abocador de Son Terrassa i així no perdre els 1,3 milions d'euros dels Fons Europeus avançats pel Govern per l'inici de les obres".
Cal recordar que després de l'execució de les obres es denunciaren una sèrie de deficiències que calia subsanar abans de rebre el vist i plau, que permetria justificar el correcte tancament i segellament  de l'obra. L'any 2010 va ser EU-EV de Capdepera qui va denunciar una sèrie de deficiències  palesament manifestes, amb una sèrie d'imatges que mostraven moviments de terres i errades en el resultat de l'obra. Pel que hem pogut llegir, el batle de Capdepera, Rafel Fernández, ha informat que l'empresa executora ja està treballant per a solucionar els aspectes mal resolts i ara tot està pendent de la resolució favorable de la Direcció General de Medi Ambient.



Evidentment, aquesta és una bona notícia, a l'espera de la solució definitiva.
Esperam que es pugui justificar correctament l'obra, que no s'hagin de tornar els 1,3 milions d'euros, que ja són doblers, i que aquestes errades no suposin cap despesa adicional per a les arques municipals.
I el que és més important, que el segellament de l'abocador s'hagi fet així com cal i no es tornin a detectar nous problemes en el futur.