Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2117

Cursos d’artesania per a la promoció laboral

 

Amb l'objectiu de facilitar l’accés a un lloc de feina i formació a la gent en atur, s'ha posat en marxa un innovador projecte d'inserció social i laboral mitjançant artesanies en vidre i fil. Per poder dur a terme aquest projecte s'han contractat dos professors de Barcelona, desplaçats a Capdepera per impartir els cursos de fusió de vidre i de macramé.

Els participants al projecte han realitzat aquest curs de forma gratuïta ja que l'Ajuntament ha disposat els diners necessaris rebuts del Consell i destinats al Pla Municipal dels Serveis Socials; per dur a terme el curs i també per muntar un estand de venda en el mercat nocturn de Cala Rajada.

També s'han impartit classes de formació orientades a la inserció laboral, com ara distribució del pressupost, estil de vida saludable, autoestima, solució de conflictes, i formació bàsica d’alemany. Aquestes classes les van impartir els treballadors dels Serveis Socials de l’Ajuntament i els participants han rebut una beca setmanal per a l'assistència i participació.

L'últim pas ha estat el muntatge de l’estand de venda i l'organització en tot el referent a la venda en mercats. Totes aquestes activitats han estat realitzades pels mateixos participants amb la supervisió del mediador cultural de l’Ajuntament.

D’aquesta manera, Capdepera disposa de nous llocs de treball i el mercat nocturn d'un estand d’artesanies fetes a mà en el mateix moment.

Cal esmentar que el projecte va néixer en l’anterior legislatura amb la senyora Margalida Bover com a cap de Serveis Socials i, en moments com els actuals, les idees creatives i innovadores són les més indicades per fer front a la situació de crisi en què estem immersos.



Tomeu, l'educador social, donant classes d'autoestima


Laye i Miguel soldant el xiringuito a la brigada de l'Ajuntament


Alguns productes acabats

Classe de fusing


Classe de macramé


Bass i Ousenu a la classe de Macramé


Treballant en el mercat nocturn de Cala Rajada


Alguns productes acabats


Treballant en el mercat nocturn de Cala Rajada