Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2397

Gran participació gabellina en el 3r Campionat Nacional COE de canaricultura, que se celebra a Son Sant Joan (Palma)


En el  3r Campionat Nacional COE de canaricultura hi participen un bon grapat de gabellins, a més de l'organització al cap de la qual es troba en Biel Torres,  com a president de  la Federació d'Ornitologia de les Illes Balears.
Aquest concurs, ara mateix,  es troba a la fase de jutjament dels ocells.

La participació es extraordinària amb quasi 10.000 ocells arreu d’Espanya.
 
El primer dia de jutjament, el dia 7, la vaga de controladors aeris va obligar a molts dels participants procedents de la península a treure l'enginy per poder arribar a temps per participar al recinte firal de l'aeroport de Palma (antiga Terminal A). Al final, tot acabà en una anècdota i es tracta d’ una història més de les moltes que succeeixen diàriament per aquí.
 
Avui, per dia 8 de desembre, és  la tercera jornada de jutjament de les aus, una fasse en què predomina la rutina i la tranquil•litat amb només la certa tensió per part dels propietaris a l'espera de saber si han estat guardonats o no. Podem avançar que els participants gabellins estan obtenint bons resultats i que ja tenim qualque campió nacional entre nosaltres.
La relació de criadors gabellins participants és la següent: Tomeu Álvarez Alzina, Miquel Bordoy, Juan José Cuart Alemany, Daniel Jesús Garau Álvarez, Alejandro Muñoz Ronquillo, Tomeu Obrador, Bàrbara Torres Miralles, Biel Torres Malpesa, Jaume Torres Miralles, Sebastià Duran González i  Joan Vida Moreno.
 
Cal dir que l'organització de l'esdeveniment s'està gestant des de l'estiu passat i corre a càrrec de la Federació d'Ornitologia de les Illes Balears (FOIB) on el seu actual president és en Biel Torres.
 
També recordar que una vegada acabada la fase de jutjament dels ocells, el recinte firal obre les portes al públic en general de divendres al diumenge, visita recomanada per a aficionats i curiosos. Una possible alternativa a la rutina de cap de setmana.
 
Hi podeu trobar  fotografies  i  resultats provisionals a http://www.foib.es

En tenir els resultats  els resultats definitius, i altres dades d’interès que puguin sorgir,  publicarem una segona informació d'aquest esdeveniment.