Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 3276

Pere Martorell Vallespir, amb ‘L’home horitzontal’, s’emporta el primer premi del concurs Ploma de Ferro



Com a cloenda, "12 hores, 12" mesos uneix música, literatura i fotografia


L’home horitzontal, de Pere Martorell Vallespir, de Palma, es va emportar ahir a la nit el primer premi del concurs de narrativa curta en llengua catalana "Ploma de ferro", valorat en 700 euros i un guardó, i que ha arribat a la seva divuitena edició.
El segon premi, valorat en 400 euros i un guardó va ser per l’obra Una llum encegadora, de Guadalupe Martínez Esteva, de Girona. I el tercer premi, per a l’autor local Daniel Pau Bosch, amb l’obra Colors, valorat en 300 euros i un guardó.
A l’acte hi varen assistir diferents autoritats, com el batle de Capdepera, Josep Gallego; la directora insular de Política Lingüística, Rosa Barceló; i la directora general de Política Lingüística, Margalida Tous, encarregats de fer l’entrega de premis. Tots ells dirigiren unes breus paraules als guardonats i assistents a l’acte









El concurs "Ploma de ferro" l’organitza l’Ajuntament de Capdepera des de l’any 1993 de manera ininterrompuda i consisteix en una quantia econòmica i una obra realitzada per diferents artistes gabellins: una escultura de ferro rovellat, elaborada per Lluis Ladària, amb base de fusta elaborada per la Fusteria Nereida, i plaques de la joieria Art en joies.
En aquesta edició s’han presentat 48 obres, de les quals 20 són d’autors balears, 20 d’autors de Catalunya, i la resta de València.
El jurat ha estat format per Sebastià Alzamora, Josep Lluís Aguiló, Cristina Salm, Maria Magdalena Gelabert i Pilar Arnau.





Després d'entregar els premis es va presentar l’espectacle "12 hores, 12 mesos", amb textos de Jaume Fuster, música de Maria Antònia Gomis i veu de Biel Bisquerra.  El muntatge resultà una gran sorpresa, tant per la qualitat dels textos com per la interpretació i el complement musical, i deixà molt bon gust de boca als assistents.

L'acte acabà amb un refresc de productes mallorquins.



Tot plegat resultà un acte en consonància amb la importància que van adquirint aquests premis, que es consoliden any rere any, en qualitat i participació.