Pep Fuster "de sa Cova" serà el pregoner de Sant Roc, i Elionor Orpí "Xerubina", la pregonera de Sant Bartomeu








   Aviat començaran les Festes de Sant Roc i Sant Bartomeu de 2010. Ja s’ensumen els crits de “Tomeu, Tomeu, Tomeu, Tomeu” i l’himne de les festes, l’Amparito Roca, tot assaborint una bona cervesa.
   Cada any Capdepera i Cala Rajada tenen el seu particular sus de les festes, el “xupinaso”, amb els pregons inaugurals, un per a Sant Roc i un altre per a Sant Bartomeu. Un pregoner i una pregonera del poble, coneguts de tothom, singulars, comenten allò més significatiu de les festes des la seva particular visió, com han anat canviant les festes amb el temps, i encoratgen el poble a participar-hi, sempre amb un to entre la ironia, la crítica i la bulla.
   Per a les festes d’enguany els pregoners seran: PEP FUSTER “DE. SA COVA”, en el cas de les Festes de Sant Roc, conegut per molts aspectes, entre d’altres, per ser entrenador del C.E. Escolar de Futbol, treballador del departament d’Esports, propietari temps enrere del mític cau Serpens i arrelat a la mar.



En el cas de Sant Bartomeu, la pregonera escollida és ELIONOR ORPÍ “XERUBINA”: mestra incombustible, amant de la música i la pintura, arrelada a la terra i al conreu.



Des de l’Ajuntament de Capdepera volen agrair a tots els pregoners i pregoneres que durant els anys han dedicat el seu temps per encetar les festes. 


Departament de premsa
Ajuntament de Capdepera