Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2113

Presentació de les II Jornades de Futbol Base




II Jornades de futbol base a Capdepera
per  Miquel Bestard





La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Capdepera, Pilar Gasull, ha presentat aquest matí a la Federació de Futbol de les Illes Balears les II Jornades de Futbol Base a Capdepera “El camí de la formació a la competició”, que tendrán lloc els dilluns 15, 22 i 29 de març.
A la presentació, Gasull ha estat acompanyada pel president de la Federació, Miquel Bestard, qui ha dit que “les Jornades són importants pel món del futbol, de l’ensenyança i de l’aprenentatge”.
La regidora ha agraït la col•laboració a la Federació i a tots els altres col•laboradors: Club Esportiu Escolar, UIB, Escola Balear de l’Esports i Ona Verda. A més, ha explicat que des de l’Ajuntament volen “destinar les Jornades a l’esport base”, i que han de servir per xerrar sobre “fins on arriba la fase de formació i on comença la de competició”.



L’any 2009 varen tenir “un èxit extraordinari”, segons ha dit Miquel Bestard, i  ha afegit que “la gent demana que es facin a altres pobles”.
Les Jornades consten de dues ponències i un col•loqui cada dia.

 

II Jornades de futbol base a Capdepera

L'ajuntament de Capdepera és el primer a Mallorca en fer aquestes jornades. En un futur se podria convertir en jornades de l'esport base en general, l'important és començar. L'àrea d'esport de l'Ajuntament de Capdepera en col·laboració amb la F.F.I.B. El C. E. Escolar i Ona Verda, varen iniciar l’any passat les primeres, varen tenir un notable èxit de participació, tant dels ponents com del públic. En aquest cas de no organitzar l'ajuntament i la federació,  tenien pensat fer les xarles a municipis que els havien sol·licitat.
Els veïnats de Capdepera i els pobles del voltant per assistir a unes xerrades, normalment tenien que fer desplaçaments a Palma però amb aquestes jornades se ha aconseguit que sigui a l'inversa. Estan enfocades al públic en general, cosa que els gabellins hauríem de valorar i aprofitar.



Els ponents com Sr. Llorenç Serra Ferrer, coordinador i màxim responsable  al llarg de diverses temporades del futbol base a Barcelona, ex-entrenador del Mallorca, Barcelona, Betis i A.K.A de Atenes. A la actualitat és comentarista d'IB3 Balears.
Sr. Miquel Vidal, periodista i trenta-un anys treballant al diari esportiu AS, en el seu moment un dels periodistes més llegits d'Europa, autor de varis llibres, (un d’ells amb el nostre veïnat Gustavo Peñalver) a la actualitat jubilat, segueix de columnista al diari Última hora, president del C.E Consell. Un dels primers clubs de les illes en crear una aula destudis per que els futbolistes dels equips base abans dels entrenaments fessin els deures que del col•legi.
Sr. Salvador Fornés professor del comité d'arbitres de Balears.
Sr. Pep Alomar. Ex-preparador físic, dels equips que entrenenava el Sr. Serra Ferrer i actualment coordinador de la cantera del C. D Poblense.
Dr. Pere Antoni Borràs. Professor i coordinador del area de educació física de la universitat de les Illes Balears.
Sr. Pep Sansó. Director de l'escola d'entrenadors de la F. F. I. B i comentarista del canal 4 de la televisió autonòmica.

A les xerrades intervindran: Sr. Peter Schreiner. President institut Jugendfubail. Autor de varis llibres de futbol base. (estiueja per Cala Gat). Els nostres paisans Sr. Toni Prats ex jugador del Escolar, Sevilla , Sporting de Gijón etc. (avui comentarista de la televisió del llevant ) i l'àrbitre de futbol base el Sr Medina Suárez 
Amb ells també ho faran el Sr Pepe Gálvez ex jugador professional del Mallorca, Valencia, Betis, etc. A lactualitat entrenador de la selecció balear juvenil.  Sr. Gaspar Mesquida coordinador del futbol base del Mallorca.  Sr. Jaume Bauzà entrenador del Mallorca B. Sr. Luis Carreras ex jugador professional del Barcelona, Mallorca, etc.

Aprofitaré aquestes línies per fer una crida a les persones de Capdepera que els agradi el futbol, en especial als tècnics, directius, pares i mares de jugadors i afecionats en general que assisteixin  a aquestes jornades que sortiran molt bé.

Miquel Bestard Sancho