Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2079


L’Ajuntament de Capdepera,
pioner a solidaritzar-se amb Haití



L’Ajuntament de Capdepera ha estat pioner en la solidaritat cap als damnificats d’Haití i ha atorgat al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació la quantitat de 10.000 euros per a aquesta finalitat. 

El dijous dia 21 va tenir lloc una roda de premsa amb la presència del batle de Capdepera, Josep Gallego; la regidora de Serveis Socials, Margalida Bover; i el conseller de Benestar Social del Consell de Mallorca, Jaume Garau, per donar a conèixer el donatiu.


El batle va explicar que la idea va sorgir del departament de Serveis Socials per a solidaritzar-se i col·laborar amb el poble caribeny. De la seva banda, el conseller va expressar la seva satisfacció perquè “els ajuntaments prenen iniciatives de solidaritat internacional”. Així mateix, va dir que el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació ha rebut la quantitat de 70.000 euros, dins els quals es compten els 10.000 de Capdepera, i que estan en contacte amb l'ONG per a destinar els doblers a projectes necessaris i que arribin als més necessitats. En aquets moments ja s'han cedit 27.000 euros a la ONG Assemblea de Cooperació per la Pau per a un projecte que es basa principalment en aigua potable i medicaments.

La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament va anunciar que, a banda dels 10.000 euros donats per l'Ajuntament, s’està organitzant una sèrie de concerts benèfics per a recaptar fons per Haití. També va explicar que el donatiu surt del 0’7% destinat a Cooperació.