Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2233

Image

Una trobada per a conèixer els veïnats

Image

La II Jornada Intercultural va resultar un èxit de plantejament i de convocatòria. S'aprofità la bona experiència de l'any passat i es va organitzar com una diada en què el matí va estar dedicat als infants, mentre les paradetes s'esmerçaven a enllestir les seves propostes gastronòmiques.

Image

El grup Sueños de colores embadalí els més petits amb propostes humorístiques i de risc. Els pares aprofitaven per fer la xerradeta amb uns i l'altres i per anar creant "ambient".

Image

En passar la una del migdia el festival d'oloretes convidava a tastar, pel mòdic preu d'1 €, qualsevol bocí de salat o dolç. El menjar és una bona excusa, si no la millor, per conèixer aquells que fa poc que són aquí, amb nosaltres, i poder-los demanar com ho fan, quins són els ingredients..., i tot allò que se'ns pugui ocórrer. La primera passa està feta.

Les taulades feien goig. Sense eufemismes ni cap exageració. Comprovau-ho. Uruguai, Colòmbia, Xile, Veneçuela, Sàhara Occidental, Brasil, Xina, Alemanya, Senegal, Rumania, Argentina i Bolivia.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

També s'hi sumaren, amb les seves paradetes, una de productes mallorquins, Fundació Deixalles-Comerç Just, Associació contra el Càncer i Filosa.




Image

Image

Image


 En definitiva, molta gent contribuí amb el seu esforç perquè la diada fos un èxit. Des del departament de Serveis Socials al complet, passant per l'omnipresent Revi i, sobretot, en Pablo, el mediador intercultural. Aquest, que ha coordinat l'esdeveniment,  el passat dissabte dia 14, en el programa de ràdio "El cafè dels dissabtes", també denuncià que hi ha emigrants que cobren 10€ per la feina de tot un dia.












Image

Image

Image

Image

Per acabar, tengué lloc una mostra folklòrica de diferents cultures. Aquí teniu una parella oferint una demostració de tango argentí.
És d'esperar que jornades com aquestes serveixin per conèixer realitats que tenim a Capdepera mateix i que sovint ignoram. Segons hem pogut saber, els dimecres, en el mercat setmanal, hi haurà parades amb oferta gastronòmic d'alguns dels països representants a la Jornada.




Aquesta activitat la fan possible amb el seu suport:
Conselleria de afers socials, promoció i inmigració
Ministerio de trabajo e inmigracion
Ajuntament de Capdepera