Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2173

 Els establiments es beneficiaran de la reducció en la taxa de recollida de fems









   L’Ajuntament de Capdepera va aprovar per ple les propostes del departament de Medi Ambient de modificar la taxa de recollida de fems. D’aquesta manera, la taxa de recollida rústica, és a dir, per les cases de foravila, s’ha reduït un 50% ja que no disposen del servei de recollida urbà, i han de transportar les bosses de fems fins als contenidors que hi ha als camins principals.
   Per altra banda, també s’ha aprovat la reducció de fins un 15% de les taxes de recollida de fems a tots els establiments inclosos dins la recollida porta a porta que fan un ús correcte del programa.
Aquesta mesura es deu a que els establiments han de comprar unes bosses compostables, és a dir biodegradables, per reciclar correctament, que suposen una despesa extra ja que són més cares que les bosses normals, per això l’ajuntament els bonifica amb el descompte que equival al preu de les bosses.
   L’any passat es van subvencionar directament les bosses però aquest any s’ha decidit fer el descompte perquè no tots els establiments gasten la mateixa quantitat de bosses. Es pretén que l’any que ve tots els establiments inclosos en la recollida de la fracció orgànica que actuïn correctament gaudeixin de la bonificació, que es sol·licitarà presentant el rebut de la compra.



Departament de Premsa
Ajuntament de Capdepera