Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2047

Les platges de Capdepera ja tenen la certificació internacional de sistema de gestió ambiental

Image
  

   L’Ajuntament de Capdepera ha presentat aquest matí l’acte de reconeixement de la implantació del sistema de gestió ambiental segons la norma internacional ISO 14001 a les platges del municipi, una eina vàlida per la minimització d’agressions al medi i per aconseguir una millora ambiental contínua.

 

   Els principals beneficis del sistema de gestió ambiental a les platges són una millora de la imatge del municipi com a destí turístic, una millora ambiental, estalviar costs, un augment de la motivació del personal, una millora de la qualitat de vida dels seus habitants, i dur a terme un desenvolupament sostenible respectuós amb el medi ambient. El sistema de gestió ambiental s’ha implantat a les platges de Cala Agulla, Cala Mesquida, Son Moll, Canyamel, Font de Sa Cala, Cala Lliteres i Cala Gat, per la seva riquesa i per la pressió turística que sofreixen.

 

   Implantar el sistema a les platges ha suposat treballar en la recollida selectiva a totes les platges, assegurar una gestió correcta dels residus perillosos, establir un control en les despeses d’aigua i llum, realitzar analítiques d’aigua i d’arena, entre altres actuacions.


Image
 

   A l’acte d’entrega, la regidora de Medi Ambient, Pilar Gasull, va explicar que les platges “són un dels motors més importats de l’economia de Capdepera”, i amb aquesta norma es preservaran les seves característiques. També va apel·lar als usuaris a fer un ús cívic de les platges.

 

   El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, va felicitat Capdepera per ser el segon municipi de Mallorca a adoptar aquesta certificació, i va recordar la problemàtica en què es troba immersa la platja de Cala Agulla, demanant a Demarcació de Costes que “compleixi amb la seva obligació” de regenerar l’arenal gabellí.