Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2432

Presentació Oficial de la Mostra de la Llampuga
Image


El passat dimarts, dia 6, en el saló de plens de l'Ajuntament, es presentà oficialment la vuitena edició de la Mostra de la Llampuga que, com ja deveu saber, tendrà lloc el proper diumenge dia 11, a l'esplanada del moll.

L'esmentada presentació va anar a compte del batle, Bartomeu Alzina; de la directora general de Pesca, Cristina Arbona; del regidor de Fires i Mercats, Climent Crespo; i del vicepatró major de la Confraria de Pescadors, Joan Fuster. Tots elles varen prendre la paraula per a felicitar-se pel fet que finalment, i després de no poques vicissituds, la Mostra sigui una realitat, un any més. Igualment, es varen comprometre, les parts, a treballar perquè l'any que ve no s'arribi al punt que s'ha arribat enguany, en què la celebració de la fira gastronòmica ha perillat seriosament.

Ens quedam amb unes paraules de la directora general, qui digué que "la Confraria de Cala Rajada és un exemple per a la majoria de les altres confraries de l'illa", per la conscienciació que ve demostrant en la preservació del medi marítim i el control que exerceix sobre la pesca. Joan Fuster, de la sevaq banda, manifestà que el proper diumenge es consumirien uns 3.000 quilos de llampuga, en més de 30.000 racions, i que, tot i que les captures han minvat en les últimes setmanes, el subministrament als distints participants estava garantida.



En el full informatiu que se'ns va lliurar, se'ns informa que, a més de la Conselleria d'Agricultura i Pesca, col·laboren amb l'eseveniement les conselleries de Turisme, de Medi Ambient, de Comerç, i d'Indústria i Energia;  l'Ajuntament de Capdepera, el Consell de Mallorca, la marca Producte Local, l'Associació Hotelera Cales de Capdepera, Sa Nostra i OP Mallorca Mar.

La inauguració tendrà lloc a les 11 hores del diumenge dia 11, i romandrà oberta fins a les 16; al capvestre, les portes s'obriran de les 18 a les 22 hores.

A més de la Mostra gastronòmica, la Conselleria d'Agricultura i Pesca ha organitzat altres activitats per a aquests dies. De manera que, el divendres dia 9, en el local de la Tercera Edat, podrem assistir a la projecció del vídeo "La pesca de la llampuga", acompanyada d'una conferència d'Enric Massutí. Dissabte dia 10, a les 16 hores, el més menuts podran assistgir, a la plaça dels pins, a la representació de titelles "Un mar de tots" i a un taller d'activitats manuals. El diumenge, dia 11, a la carpa de la Conselleria, els nins podran jugar al "Joc de la pesca responsable", durant les hores en què lqa Mostra estigui oberta. Entre les 11 i les 13, i de 18 a 20 hores, els infants també podran participar en el taller "La llampugueta cuqueta", de treballas manuals.

(Espai amb la col·laboració de l’organitació de la VIII Mostra de la Llampuga)