Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2376

Cas Can Domenge: fiança per responsabilitat civil de 38'5 milions d'euros per al president d'UM, Miquel Àngel Flaquer, i  les empreses que compraren el solar

Publicat a dBalears (04.09.09):


   "La titular del Jutjat d'Instrucció 12 de Palma, Carmen González, ha dictat un acte en el qual fixa una fiança per responsabilitat civil de 38,5 milions d'euros al president d'UM, Miquel Àngel Flaquer, i a les empreses que formaren la UTE per comprar el solar de Can Domenge, Sacresa Terrenos Promoción SL i Construcciones Pedro Ferrà Tur. La jutgessa instructora del cas Can Domenge assenyala que, en cas de no prestar-se la fiança solidària en 24 hores des de la notificació de l'acte, es procedirà a l'embargament dels béns. En exigir aquesta quantitat en concepte de caució solidària, la jutgessa pretén "assegurar les responsabilitats pecuniàries per perjudicis", segons l'acte dictat. Flaquer era conseller insular d'Economia quan el Consell va treure a concurs Can Domenge. El Ministeri Fiscal havia sol·licitat a la jutgessa que exigís 40 milions als principals imputats, que cobriria almenys un terç més de la quantitat prevista com a responsabilitat civil. La magistrada finalment fixà la fiança de 38,5 milions, la més elevada en la història judicial de les Balears."

 En tot cas, Miquel Àngel Flaquer ja ha anunciat que recorrerà aquesta decisió de la jutgessa Carmen González, que se sentia tranquil i que en tot moment va complir la funció del seu càrrec en el concurs d'adjudicació del solar de Can Domenge. Pel mateix cas es troben imputats el diputat Tomeu Vicenç i el conseller Miquel Nadal.