Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2459

La presentació del llibre sobre les jornades d’estudi i debat “El Tractat de Capdepera i la independència de Menorca”, acte central del segon dia de festes.

La vetllada de músics i cantautors locals completà la jornada.

El segon dia de festes (dijous 20) partí a córrer a les 6 de l'horabaixa, quan Factoria de Somnis posà en marxa el taller de manualitats per a nins i nines. Com podeu veure, de gent menuda no n'hi faltà, i pel que sembla s'ho passà d'allò  millor.

Image

Image

Image

Image

Les jornades d'estudi sobre el Tractat de Capdepera del passat mes de novembre, aquell gran esdeveniment cultural del qual tots en consideram l'alt nivell assolit, ara han tingut un digne epíleg amb l'edició del llibre de les actes dels distints ponents que hi varen prendre part. El marc per a la presentació d'aquest document va ser la capella del castell, i bona part dels estudiosos que n'havien estat responsables, ara han tornat a Capdepera per a aquesta esperada segona part.

El regidor de cultura, Rafel Fernández; el directgor de les jornades, senyor Guillerm Rosselló Bordoy; el batle, Bartomeu Alzina; i la consellera del departament de Territori del CIM, Maria Lluïsa Dubon, varen prendre la paraula per a felicitar-se per aquest esplèndid esdeveniment que és l'edició de les actes esmentades. A l'acte també hi va assistir la consellera de Treball del Govern, Joan Maria Barceló, així com els regidors de l'equip de govern i de l'oposició, i es va completar amb la lectura del Tractat de Capdepera i una breu intervenció del la Coral s'Alzinar.

Posteriorment encara hi va haver temps per a la conversa distesa, tot i la calorassa insuportable del dijous.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

A la davallada del Castell, ja ens trobàrem que la plaça des Sitjar era plena de gom a gom dels afiliats de l'associació de la Tercera Edat "Ca Nostra", per a celebrar el sopar de festes. Molta gent gran que, habitualment, ja no "puja" de ca seva, aquest dia fa un esforç per ser-hi. L'associació, amb la col·laboració de les caixes d'estalvis "Sa Nostra" i "La Caixa", va lliurar reconeixements i regals als socis de més edat.

Image

Image







I a la nit, música, molta música, bona música, a la mateixa Plaça.

Inconvenients: els socis de la Tercera Edat encara seien a taula quan va comen´çar el concert. D'altra banda, els cantautors locals s'havien queixat, l'any passat, i amb raó, que can Creu d'Inca havia resultat un marc massa esquifit per a la seva actuació, i ara ens hem trobat que, entre el sopar de la gent gran (amb les taules fent de barrera) i una certa tirada de la gent cap a la zona dels bars, l'escenari va quedar una mica desolat, lluny de la gent.

I dit això, afegim immediatament que la vetllada va resultar preciosa. Per començar, Perversions, el grup que lidera la veu poderosa de Cati Piris, ens va oferir un grapat de versions no gens perverses, i sí esplèndides, de grans temes de la música contemporània. El relleu el varen prendre en Manuel Muntaner i Felipe Cardiel, que ens oferiren un grapat de cançons de les quals en són autors, per a demostrar que, a més de la interpretació, el nivell de la composició musical també fruita esplèndidament per devers ca nostra. I això va tenir continuació amb l'aparició de Suso Reixach, un músic consolidat, que no ha aturat d'evolucionar sempre a millor, i que en aquesta ocasió, a més dels temes de sempre, ens regalà un bon grapat de composicions del seu últim disc, "Embolicats".

Fent costat a Suso, per l'escenari hi desfilaren una munió de cantants i músics de primer ordre. A més de l'esmentada Cati Piris, després de molt de temps poguérem escoltar de nou la veu preciosa d'Esperança Sureda, i la veu poderosa i plena de swing de Gina Calpin. De tots els instrumentistes excel·lents, del primer al darrer que pujaren a l'escenari, n'ometem noms per no cansar els nostres lectors. Diguem, en tot cas, que també en aquest apartat va quedar ben demostrat com anam de sobrats en el capítol musical, i com podem omplir dies sencers de festa a partir d'una matèria primera local de qualitat contrastada.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image