Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1985

 El conseller de Medi Ambient, Miqel Àngel Grimalt, i el batle, Bartomeu Alzina, inauguren les obres de recuperació ambiental i el centre d'interpretació de la zona humida de Canyamel

Aquest dimecres 24, dia de Sant Joan, ha tingut lloc la inauguració oficial de les obres de recuperació de la esembocadura del torrent de Canyamel, de les quals ens hem vingut ocupant periòdicament. Tot i que les obres estaven acabades d'unes setmanes ençà, no ha estat fins ara que se n'ha tallat la cinta que les dóna per concloses.

Image

L'actuació s'ha desenvolupat sobre un espai de 450 metres de llargària, amb una superfície total de 9.900 metres quadrats. Aquesta és un projecte que es va redactar l'any 2004 que, finalment, ha executat la Conselleria de Medi Ambient, per mitjà de l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental. En total, aquestes obres han suposat una inversió de 689.000 euros.

Image

A l'acte, a més del conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, han assistit a l'acte la directora de l'esmetada Agència Balear de l'Aigua, Margalida Miquel Perelló. Per part local, el batle de Capdepera, Bartomeu Alzina, així com tots els membres de l'equip de govern, i Joan Ferrer, cap de l'oposició.

Image

Ara, el marge dret del torrent presenta un passeig per a vianants, vorejant l'aigua, des del qual es pot observar la zona humida i la seva fauna. Aquest passeig, en distints trams del traçat, s'ha fet de fusta i inclou zones per al descans i l'observació.

Image

El conjunt inclou un centre d'interpretació, en el marge esquerre del torrent, que oferirà imatges il·lustratives de les caraterístiques de la zona, així com informació de la vegetació autòctona i la fauna de l'entorn. A més, aquest centre prestarà serveis d'informació turística.

Image

Image

Image

Image

En el seu parlament, el batle Bartomeu Alzina va destacar la importància d'aquest tipus d'actuacions, tant des del punt de vista ambiental, com per a la millora de la imatge turística del nostra municipi. Va destacar que els valors ambientals i paisatgístics es faran indispensables si es vol oferir un producte turístic atractiu. En to distès, va recordar que Canyamel pertany al municipi de Capdepera, i no a Artà, i va reconèixer els mèrits de l'anterior equip de govern en haver endegat aquest projecte, tot i que la lentitud de l'execució hagi fet que la inauguració hagi correspost als actuals gestors municipals.

Image

El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, va incidir en arguments semblants, es va felicitar per aquesta obra i va apostar per la seva continuïtat, en un tram d'uns 500 metres més, en funció, però, de la disponibilitat pressupostària.

Image

Tots els assistents varen coincidir en el magnífic acabat d'aquest projecte, que ha suposat la vertadera regeneració d'un espai que, fins al moment, havia estat més un niu de brutor que altra cosa. Canyamel, amb aquest projecte, ha fet un salt qualitatiu molt important per a millorar la imatge de la zona.

Enhorabona a tots.

Image

Image