Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2072


Sant Llorenç: l'estació que espera un tren
----
Una inauguració que és tota
una declaració d'intencions


La presència del president Francesc Antich, al costat del conseller de Mobilitat, Gabriel Vicens, i tota la solemnitat que es va voler donar a l'acte de la inauguració de la rehabilitada estació de Sant Llorenç, va constituir un gest inequívoc de recolzament a la política de transport públic que aquest govern sembla decidit a impulsar.

Image

A més dels alts càrrecs del govern presents, hi hagué representació municipal de tots els pobles de la comarca. Així, hi poguérem veure, a més del batle de Sant Llorenç, el d'Artà, el de Capdepera...

Image

...i el de Manacor! Aquest va ser el més assetjat pels mitjans de comunicació.

Image

No sabem si aquesta fotografia és premonitòria de res, però no es pot negar que l'ambient era d'allò més distès.

Image

La rehabilitació de l'estació de Sant Llorenç ja es va endegar la legislatura passada, però, al poc temps de començar les obres, aquestes es paralitzaren sense cap més explicació. Ara s'han dut a terme, i a més de recuperar l'espai que ha de ser propi dels serveis ferroviaris, se n'han habilitat per a bar-restaurant, per a sala d'exposicions i per a jocs infantils, en un entorn totalment reurbanitzat.

Com no podia ser d'altra manera, les autoritats procediren a destapar la placa commemorativa.

Image

I, com tampoc podia ser d'altra manera, el conseller Gabriel Vicens, el batle Mateu Puigròs i el president Francesc Antich pronunciaren sengles parlaments, per aquest ordre. D'aquests, a més de les referències als beneficis del sistema tren-tram, ens quedà molt clar que, a començament de 2010 s'iniciaran les obres del traçat Manacor-Artà.

Image

Image

Image

Molts de llorencins s'aproparen a conèixer la "nova" estació.

Image

I alguns gabellins, també.

Image

Com dèiem al principi, la política del govern, aquesta vegada sí, sembla haver posat proa a l'impuls definitiu del transport públic. I en aquest camí, el tren de Llevant hi ha d'ocupar un paper protagonista.