Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2628


ELECCIONS EUROPEES

SEGONS LES PRIMERES DADES DE QUÈ DISPOSA CAP VERMELL, EL PSOE HA ARRASAT A CAPDEPERA, AMB 1.028 VOTS, DAVANT ELS 684 DEL PP

--------


A la resta de les Illes Balears i en el conjunt de l'Estat, el PP ha estat el partit més  votat, tot i retrocedir en percentatge


La primera dada, i més significativa, d'aquestes eleccions és la de l'abstenció. Tant a les Illes Balears com en el conjunt de l'Estat, la participació ha descendit en relació al 2004. Així, a la nostra Comunitat han anat a votar un 36% d'electors, una de les dades més baixes d'Espanya, davant el 46% que ho han fet en conjunt.



Amb la provisionalitat pròpia d'unes primeres estimacions que s'han d'anar confirmant, podem avançar que el PSOE ha estat el gran guanyador de les Eleccions Europees dins la nostra circumscripció municipal. A manca de petites modificacions que es puguin produir, aquests han estat els resultats a Capdepera:

 PSOE 1.028vots 
 PP    684     "
 UM    162   "
 ERC / ENTESA      63   "
 ESQUERRA UNIDA      26   "

Els resultats es corregeixen a favor dels socialistes en relació als de fa cinc anys. El 2004 -per si voleu comparar- els resultats foren aquests:

 PSOE 1.001 vots
 PP   781   "
 UM   262   "
 ESQUERRA UNIDA    78   "
 PSM    62   "
 ERC    57   "

Quant al conjunt de les Illes Balears, la força més votada ha estat el Partit Popular, d'acord als percentatges que us oferim:

PP:                          46'57%  (43'60 a tot Espanya)
PSOE:                      38'48%  (37'85         "          )
UM:                           3'80%
ERC-ENTESA:             2'98%
ESQUERRA UNIDA:     2'62%

Recordem que per a aquestes eleccions la circumscripció és única per a tot l'Estat. El nombre d'escons quedarà repartits de la següent manera:

PP:                                23  escons
PSOE:                            21      "
CEU:                               2      "
IZQUIERDA UNIDA:          2      "
UPyD:                              1      "
ESQUERRA DELS POBLES: 1      "



   Quadre resum amb les dades de totes les meses electorals de Capdepera.
Clicau damunt la icona