Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2455
 Divendres dia 5 tengué lloc al Castell la presentació dels nous fulletons d'informació, d'una nova senyalització dintre i fora del Castell, així com d'una nova pàgina web. Tot plegat, juntament amb audioguies i merchandaising, faran que el Castell de Capdepera ofereixi al visitant una nova visió d'aquest bé patrimonial.


Image
D'entrada, hem de dir que la diferència entre la retolació fora del Castell és més que significativa.

Image

A l'interior s'han posat aquests plafons d'alumini que proposen un tinerari que doni a conèixer les diferents èpoques del Castell i els seus elements més caracterísitics. Aquests senyals són d’un material resistent a les condicions meteorològiques i la seva instal·lació no fa malbé el monument.

Image

El nou logotip és una marca de gran qualitat en el seu disseny i serà la seva imatge corporativa.

                
Clicau damunt el logotip per veure la pàgina web, encara no al seu domini.

La web combina bellesa i funcionalitat, aporta informació, planteja l'intinerari suggerit i fa que qualsevol que hi entri tengui ganes de visistar el Castell. La fotografia és especacular i, fins i tot, detalls com la música, no passen desapercebuts.

Image

Quant a la presentació de l’acte, parlaren el director de patrimoni del Consell de Mallorca, Biel Cerdà; el director d’INESTUR, Antoni Oliver; el batle de Capdepera, Bartomeu Alzina, i el president del Patronat del Castell, Mateu Garau. També varen prendre la paraula els tècnics de patrimoni Bernat Oliver i Catalina Garau.

  

Els polítics destacaren la importància del Castell com a element de promoció turísitica i cultural del municipi i l'esforç que s'ha fet i que es continuarà fent per donar-lo a conèixer.


Image

Des del sector turístic es destacà que Capdepera té “molt de futur” en crear un turisme cultural i que des de les webs turístiques es recolliran aquests canvis.

Image
   Per acabar, els arqueòlegs Bernat Oliver i Catalina Garau manifestaren que les intervencions que s'han fet al Castell no responen a cap objectiu de màrqueting ni turístic sinó que sols atenten raons patrimonials de la conservació d'un bé que és únic, part de la nostra història i irrepetible. El Castell de Capdepera és un monument d'unes característiques singulars que li auguren un gran futur: dins un casc urbà, delimitat i sense cap pressió urbanistica. També plantejaren la necessitat de continuar els treballs d'excavació d'una manera sistemàtica.

Image

  Per la nostra part sols ens resta dir que després de molts d'anys de parlar del Castell i d'anar fent tombs, apreciam una línea clara i ferma d'actuacions. El que hem vist és allò que quan vas a altres llocs penses que és el que t'agradaria per al teu poble.

Image

Com a nota negativa, cal destacar l'asbsència dels regidors del PP i d'EU-Els Verds.