Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2020

 A finals d’any començaran les obres d’ampliació i reforma de l’IES Capdepera










La directora de l’Institut, Maria Antònia Sancho, acompanyada dels regidors d’Educació, Rafel Fernàndez,  i d’Hisenda, Sebastià Sureda

 L’IES Capdepera tendrà un nou edifici per al curs 2010-2011. Així ho ha assegurat el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Capdepera, Rafel Fernández Mallol, després d’explicar que s’ha hagut de modificar el projecte inicial d’ampliació i reforma del centre educatiu: “Si l’ampliació quedava obsoleta en uns anys, no hi havia l’opció de fer una segona planta, per això s’ha reforçat l’estructura i s’ha modificat el projecte”.

La importància d’aquest projecte és que té cost zero per al consistori, ja que, a través de la Conselleria d’Educació i Cultura i la Conselleria d’Hisenda es realitzarà una cessió de crèdit cap a l’Ajuntament per dur a terme les obres d’un total de 1.139.255,55 euros. La nova infraestructura, d’una planta baixa, contempla sis aules, una sala d’actes i dos tallers. Les obres podrien començar cap a finals d’any i tenen una duració estimada de vuit mesos, però en ser un edifici annex no influiran massivament en el transcurs acadèmic. El passat 1 de juny  es va fer una reunió a la Direcció General de Planificació i Centres amb la presència del Director General de Planificació i Centres, Miquel Martorell; el regidor d’Educació, Rafel Fernández; el regidor d’Hisenda, Sebastià Sureda, i el secretari de l’Ajuntament, Julián García-Sotoca, on se va explicar el calendari de la cessió de crèdit i del projecte. El proper dia 8 es farà una comissió informativa per donar a conèixer el projecte d’ampliació i el plec de condicions per treure a concurs la construcció de l’obra. Després passaran a plenari extraordinari perquè s’aprovin.


Des de l’Ajuntament de Capdepera es vol agrair a la consellera d’Educació i Cultura, Bàrbara Galmés Chicón, i al Director General de Planificació i Centres, Miquel Martorell, el fet de “ser conscients de la manca d’espai de l’IES Capdepera i donar suport ferm a l’ampliació”.