Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2043

 El pregó, gran acte institucional del Mercat Medieval
__________

Vicenç Nadal recordà les vetleries del carrer de ses Coves

__________

La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol,
va encapçalar les autoritats que hi assistiren

__________

Ampli reportatge fotogràfic





   A les 6 del capvespre del divendres 15, la plaça des Sitjar era un formiguer de gent, especialment de convidats a la lectura del pregó del Mercat Medieval, a càrrec de Vicenç Nadal, i a la inauguració de la desena edició de la fira.

Francina Armengol, presidenta del Consell de Mallorca, va encapçalar les  nombroses autoritats autonòmiques arribades per aquest motiu. També hi vàrem poder veure el conseller d'Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero; distints membres de la institució insular com Miquel Rosselló, Catalina Julve, Miquel Àngel Flaquer... Per part local, el batle Bartomeu Alzina presidí l'acte, en companyia de tots els membres del consistori. La majoria d'ells foren entrevistats per Cap Vermell, i les seves declaracions podran ser vistes i escoltades en aquesta mateixa pàgina.

Image

Image

Image

Image

Mentrestant, els cavallers medievals feien les delícies dels més menuts pels voltants de la mateixa plaça.























Vicenç Nadal i Sunyer, el pregoner d'enguany, va oferir una peça plena d'evocacions d'infantesa, del carrer de ses Coves, de les vetleries i de l'obra de palma; va recitar distintes glosses i cançons i es va referir al Castell com a "la font del poble, la font d’unió, la font que rega constantment les nostre arrels i ens fa sentir orgullosos de ser d'aquest poble". La magnífica peça, us l'oferim íntegra en un altre apartat.

Image

Image

Image

Image

Image

La part musical, no cal ni dir-ho, va estar a càrrec de la Coral s'Alzinar, que es va sumar a la celebració de l'any Händel, interpretant el solemne Te Deum Laudamus en Re Major, així com l'Al·leluia d'El Messies. La coral tancà la seva intervenció interpretant l'himne de Mallorca, La Balanguera.

Image

Image

Image

Després, un recorregut pel Mercat i refresc a can Creu d'Inca, amb una aturada obligada a la parada d'Herbes de Can Planetes.

Image

Image

Image

I tot sense que el temps desbaratàs la festa. I a més, es confirmen els pronòstics per al cap de setmana: bon temps.

I bon Mercat Medieval. Segur!