Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2023

Image

La nova directiva de serveis no preveu limitacions per a la construcció d’empreses

   El Director General de Comerç, Pere Tries, es va reunir ahir amb l’Associació de Comerciants de Capdepera, l’Associació Empresarial Gabellina i els empresaris del polígon per debatre com afectarà la nova Directiva de Serveis a les empreses del municipi gabellí.
  Tries va explicar que la directiva europea és una llei de compliment obligatori per tot els estats membres, i que, encara que pugui resultar negativa, Espanya no pot deixar de complir-la. Va comentar que l’aspecte positiu d’aquesta nova directiva és l’agilitat administrativa que es busca, quan des de una oficina municipal es pot fer qualsevol tipus de document; això però, va afirmar, encara no es compleix. També va dir que els aspectes negatius són la falta de limitacions a l’hora de construir una empresa o comerç. El Director General va explicar que sense prohibicions, qualsevol tipus d’empresa, ja sigui de producte o de grandària, es pot instal•lar on vulgui, sense cap prohibició, només les d’interès general, com el medi ambient.
   Aquesta qüestió va dur a debat entre els assistents quin tipus d’empresa es podrà instal•lar a Capdepera, i va sorgir l’exemple del supermercat que es vol construir al polígon d’Artà.
   Tries va comentar que des de la Conselleria volen posar una sèrie de requisits per poder construir una empresa, ja que no es poden oposar  a la directiva. Va dir que qualsevol empresa necessitarà un certificat de l’Ajuntament del poble on es vulgui instal•lar i haurà de demostrar que el seu servei no està garantit al municipi, així com un permís de la conselleria.
   Dins la reunió, el Director General de Comerç, va aprofitar per recordar que es posarà en marxa un pla de subvencions per aquelles empreses que no puguin fer front les despeses dels proveïdors.

Departament de premsa
Ajuntament de Capdepera