Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1887

 Finalitzen els tallers de memòria i habilitats socials de l’IMAS a Capdepera





 Capdepera ha estat  el municipi on s’han celebrat els darrers actes de lliurament de diplomes  
 
   Capdepera ha estat  el municipi on el 30 d'abril es va celebrar el darrer acte de cloenda dels tallers de memòria i habilitats socials de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials de Mallorca (IMAS).  Han estat  30 les  persones d’aquest municipi (inclòs el grup de Cala Rajada) les que han rebut avui al local de la gent gran els diplomes que acrediten el bon aprofitament de les classes.

Image

    En total, prop de 2.000 persones, de 47 pobles de Mallorca, han participat aquest curs en els tallers que organitza la Secció del Foment de l’Autonomia per a Majors de l’IMAS.
   L’objectiu d’aquestes activitats, que començaren el mes d’octubre i s’han desenvolupat fins el mes d’abril és ajudar els majors de 60 anys a mantenir la seva capacitat cognitiva i la seva autonomia personal i contribuir, així, a millorar la seva qualitat de vida. 

   Enguany s’han arribat a formar 63 grups que setmanalment han treballat diferents continguts que ajuden a afrontar els problemes de pèrdua de memòria que se solen presentar amb l’edat. Entre les novetats, cal recordar que els especialistes de la secció de Foment de l’Autonomia per a Persones Majors del Consell de Mallorca han presentat aquest curs un nou manual d’exercicis d’estimulació cognitiva que ha estat la base de les activitats que s’han dut a terme i que s’ha editat tant en català com en castellà.
   La Secció de Foment de l’Autonomia per a persones majors està integrada per  un equip multidisciplinari format per tres psicòlegs, una psicopedagoga, una pedagoga, tres educadors socials i un treballador social, que s’encarreguen de donar suport, tant tècnic com formatiu, als professions que desenvolupen directament les classes en els diferents pobles.  
   Aquest curs s’han complit 15 anys des de l’inici d’aquests tallers que són una eina preventiva al servei de la gent gran de Mallorca.
   Per altra banda, s’ha d’avançar que el treball realitzat amb els majors de 60 anys es completarà a principis de maig amb un taller específic adreçat a familiars i cuidadors en el qual es facilitaran els coneixements per poder fer  aquesta tasca es en unes condicions millors.

Rosa Maria Font