Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2087

 Endeutament municipal: 1.034 euros per a cadascun de nosaltres

 

 









Segons la informació que publiquen els diaris “Última Hora” i “DBalears” (02-04-09), Capdepera ocupa el cinquè lloc en el rànquing d’endeutament dels ajuntaments de les Illes Balears.

 

El dubtós honor d’encapçalar aquesta classificació (final de 2008), correspon a Escorca, amb 3.688 euros per habitant (però s’han de considerar les peculiaritats d’aquest municipi, amb molts pocs habitants censats, sobre els quals repercuteix el deute, per petit que sigui); en segon lloc hi trobam Calvià (1.405 euros); el tercer és Sant Llorenç (1.257 euros); quarta posició per a Deià (1.081 euros), i cinquena per a Capdepera (1.034 euros). Altres ajuntaments propers presenten el següent deute: Artà, 686 euros; Son Servera, 909 euros, i Manacor, 293 euros. Crida l’atenció el cas d’aquesta ciutat, amb un endeutament molt baix, mentre que els municipis “turístics” del voltant es troben molt a prop nostre en el rànquing.

 

S’ha de dir que la mitjana d’endeutament dels municipis de les Illes Balears és de 465 euros, mentre que la d’Espanya és de 556, de la qual, com es veu,  nosaltres ens trobam molt lluny. En aquest sentit, s’ha de considerar la gran quantitat d’obra pública endegada pel nostre ajuntament, tan discutible com es vulgui, però que no deixa de ser una aposta per la dinamització econòmica del poble.

 

En definitiva, amic lector, deus 1.034 euros (a banda, evidentment, de la hipoteca i del préstec cotxe) . Però, tranquil, no s’han de tornar d’avui per demà.