Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 3589
 Representants dels ajuntaments de Sant Llorenç, Capdepera i Manacor, entre ells Climent Crespo, regidor d'UCAP-UM, han viatjat a Alacant per conèixer el model ferroviari de Tren-Tram que s'estudia implantar entre Manacor i Cala Rajada, i que ja funciona a la ciutat valenciana.






La comitiva illenca ha conegut " in
situ" els models ferroviaris que la Conselleria planeja instal·lar a Mallorca.

Image


El director general de Mobilitat,
Antoni Verger, ha acompanyat les autoritats dels municipis afectats pel nou projecte ferroviari del Govern, a més de representants polítics, associacions veïnals, de comerciants i del Tren de Llevant, per conèixer el Tren-Tram i el tramvia que operen a Alacant i València, segons un comunicat de la Conselleria de Mobilidad.

Image

La comitiva illenca ha conegut " in
situ" els models ferroviaris que la Conselleria planeja instal·lar a Mallorca, per comprovar la viabilitat d'aquest nou mitjà de transport, capaç d'assolir els cent quilòmetres per hora en trajectes llargs i reduir tal velocitat a la meitat en nuclis urbans.

Image

Aquest model -presentat sense contaminació acústica- solucionaria el projecte de
Manacor, ja que el trajecte ferroviari ha de travessar l'interior d'aquesta ciutat per arribar fins a Artà. Climent Crespo, a més de les fotografies, ens ha remès un vídeo on podeu veure que fa molt més renou el trànsit rodat del costat del tren, que el mateix tren. A més, ens ha fet veure que l’amplada que necessita és només de 3 metres.








Image


Tota la delegació illenca ha recorregut, acompanyat pel delegat de la Generalitat valencià,
José Pascual, les principals estacions d'Alacant en l'innovador mitjà de transport, i ha visitat el seu lloc de control, així com diversos trams de la via en obra.

Image

Cap Vermell agraeix a Climent Crespo la claretat de l'exposició i queda demostrat el seu bon quefer com a reporter.