Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1948
 El batle de Capdepera i el delegat del Govern  visiten l'execució del projecte de conservació del sistema dunar de Cala Mesquida






  

  Com informàvem a les nostres pàgines, la Demarcació de Costes de les Illes Balears està realitzant inversions a sa Mesquida, amb la intenció de preservar el sistema dunar.
   El batle de Capdepera, Bartomeu Alzina, el delegat del Govern Central, Ramon Socies, el Director de Demarcació de Costes de les Illes Balears, Celestí Alomar, i els regidors Pilar Gasull i Mateu Garau, van visitar aquest divendres, 27 de març, les obres d'execució de conservació del sistema dunar de sa Mesquida. 

Image

  Les actuacions que s'estan duent a terme comprenen el tancament de camins i passos que existeixen per en el sistema dunar; la instal·lació d'una passarel·la de fusta elevada que facilita el pas d'un costat a l'altre d'aquest sistema, la col·locació de captadors per a la recuperació del sistema danyat, la revegetació amb comunitats vegetals autòctones, la col·locació de cartells informatius i la delimitació de la zona de platja. 

Image

  La inversió total d'aquestes actuacions arriba als 470.041 euros i des de les institucions es preveu que finalitzin abans de la temporada estival. Cala Mesquida  és un àrea natural inclosa  en "LIC-CEPA: Muntanyas d'Artà ", i contitueix un dels sistemes dunars més actius de l'illa. Les actuacions pretenen proteir el sistema dunar del major perill que té: la pressió de l'activitat humana. 

Image

  Independentment de l'eficàcia de les actuacions, caldrà una vigilància efectiva que impedeixi les d'activitats nocives com és el pas per zones fràgils, el pas de vehicles de motor,  eliminació de vegetació dunar, creació de nous camins, etc...