Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2317


UNA CLASSE MAGISTRAL

Image


   El dilluns dia 9, assistírem a la primera de les tres jornades de futbol base amb la presència dels ponents Pep Alomar, Alex García i Llorenç Serra Ferrer. 
    Previament hi hagué a l'acte protocolari de benvinguda, amb paraules de Roger Udina (Associació Ona Verda),  la regidora d'Esports, Pilar Gasull i del president de la Federació de Futbol, Miquel Bestard. 

ImageImage

    Acte seguit començaren les jornades amb dues ponències de gran nivell.  
    En primer lloc,  Alomar ens va fer un repàs a tot allò relacionat amb la formació del jugador/a a partir dels 4 anys, a l’escoleta, fins a les categories amateurs. En vàrem treure la conclusió que el primer que s’ha de tenir molt en compte és l’establiment d’unes pautes i objectius a seguir per part del club  i que s’ha de tenir rigor i constància segons el que marca la direcció esportiva. Aquesta fou una ponència que,  pel material que aportà el Sr. Alomar, donava per fer només la seva exposició durant de tota una jornada.

ImageImage

   En segon lloc, Alex García ens va parlar de la importància que te la psicologia a l’esport i en definitiva va posar el triangle de pare/entrenador/jugador com a eix principal de comunicació molt important. Ens va parlar de l’angoixa de la competició, creada per totes les pressions tant internes com externes que rep el jugador/a. També es va referir a la importància de l’etapa formativa del jugador/a, no tan sols esportiva, sinó acadèmica (un exemple: s’ha creat un aula acadèmica a les instal•lacions de l a U.E.Poblera,  amb professors per als jugadors/es que tenen problemes acadèmics, que ofereixen la possibilitat que abans dels entrenaments aquests puguin assistir a classes de repàs). Ens va parlar també de la motivació i del sentiment d’identitat per part del jugador/a cap al club.

Image

   Per acabar d’arrodonir la jornada, el Sr. Llorenç Serra Ferrer ens va parlar de casos pràctics que ell es va trobant durant la seva vida com a entrenador i va respondre a les preguntes formulades pel públic assistent, que no foren poques, i les que vaig plantejar jo mateix als tres ponents. En definitiva, Serra Ferrer va resumir tota la jornada amb una frase: “El bon formador és aquell que aprèn dels petits detalls diaris”.

Image

Manuel Muntaner
Pilotes Fora
Una iniciativa d’Ona Verda