Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2120


 Obres que creixen...














   No és només Capdepera, que es troba en estat de setge. Per Cala Rajada i els seus voltants també floreix l'obra pública, o semipública, que, com dèiem en el titular, ve a pal·liar la manca d'iniciativa privada. Avui hi feim un tomb fotogràfic, per tal de saber l'estat de la qüestió. No oblidem que nosaltres mateixos ens vàrem comprometre a informar del desenvolupament d'alguna d'aquestes obres, pensant especialment amb els lectors que viuen fora poble.

   En primer lloc, i com a estendard, encapçala el rànquing el gran edifici polivalent -per ara conegut com a "multiusos", i que esperam que acabi adoptant un nom una mica més atractiu- que l'Ajuntament està construint a la zona de s'Auba vell, devora es Coll d'Os. Les darreres fotos que n'havíem publicat encara ens el situaven a nivell del terra, medntre que ara ja ha enlairat la planta baica, i continua creixent.

Image

   Una altra obra en plena efervescència és la del Club Nàutic. Com podeu veure, en aquest cas l'obra avança per terra i per mar. Hi ha una aspecte que ens ha cridat l'atenció, i és veure créixer un espigó nou fora de l'espai que fins ara havia ocupat el Club. Recordem que el 09.09.08 informàvem del projecte i, després d'una conversa amb el president Miquel Rossell, afirmàvem que "a reforma no surt de l’àrea d’explotació del Club Nàutic, és a dir, no envaeix les aigües externes". Vist el que es veu, ningú no ho diria. És cert que també recollíem que s'havia d'escometre "la creació d’un nou pantalà interior (per a la qual cosa s’ha de desplaçar el dic exterior de la zona del Club, en un principi 12,5 metres", i deu ser això. La demolició que es veu correspon a una de les velles instal·lacions, sobre la qual s'ubicava la petita placeta davant el carrer Elionor Se3rvera, la qual, pel que sabem, es refarà completament.

Image

Image

   També les obres d'una segona fase de cases promoguda per la Confraria de Pescadors, han partit a créixer. La primera fase, 40 vivendes, data dels anys 70. Ara, a més d'un grup de vivendes noves, la Confraria construeix un nou local social, que bona falta fa. I nosaltres no podem fer sinó admirar-nos, una vegada més, de la capacitat d'iniciativa d'aquesta entitat, amb un nombre exigu de socis, inversament proporcional a la fermesa de les seves conviccions i de la seva decisió.

Image

    I ara una petita obra, tangencial si voleu, promoguda en aquest cas pel departament de Carreteres, del Consell. Es tracta de la paret construïda a la baixada del turó de sa Torre Cega en direcció al far. Aquest espai es trobava balisat per uns pals de fusta que s'havien podrit i que feien que aquesta fos una zona perillosa, atenent que just devora hi ha un hotel, amb una considerable densitat de trànsit rodat.

Image

   Finalment, unes imatges no tan agradables, també com a conseqüència de les obres, siguin les que siguin. Enderrocs en plena zona turística, a la vista de tothom, oferint un aspecte gens ni mica adient, totalment contraproduent amb el que segurament esperen els nostres visitants. Pensàvem, nosaltres, que el tractament previst per als enderrocs era un altre.

Image

Image