Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2267

 Dissabte, 21 de febrer de 2009, en José Macías Reyes ha complert 100 anys.
 Felicitats!

















    En José va néixer el 21 de febrer de 1909 a Barcarrota (Badajoz), on es va casar i va tenir cinc fills, i hi va fer feina fins l’any 1963. Aleshores, com molts d’altres paisans seus, va emprendre l’aventura de l’emigració, a la recerca d’un futur millor per a ell i la seva família. Mallorca es trobava en l’apogeu del primer boom turístic i aquest va ser el destí de molts d’extremenys. En arribar, en José Macías es va establir a Son Servera, però al 1964 ja va passar a viure a Capdepera, on es va treballar a l’hostaleria i a la construcció, alternativament. I aquí es va anar fent gran la llocada, els fills es casaren i en José va tenir néts i renéts i, tira-tira, va transitar el camí que l’ha duit fins a aquesta fita dels 100 anys, a la qual ha arribat en molt bona forma.

Image
José Macias amb la seva família

Image
El batle i la regidora, Margalida Bover, feliciten a José

   El mateix dia de l’aniversari, l’Ajuntament i l’Associació “Ca Nostra” li varen retre un càlid homenatge, en el saló de plens de la Sala, en què la Coral Gabellina li dedicà alguns temes i a més se li lliuraren distints obsequis. El batle, Bartomeu Alzina, el saludà en nom del consistori i li donà els molts d’anys. En José va bufar les espelmes, tres, un per cada dígit de la xifra d’anys que ha assolit i després, tots plegats, familiars i convidats, ho brufaren com cal.

Image

Image

   Abans de començar l’acte, tinguérem ocasió de fer una xerradeta amb el senyor Macías, qui ens va sorprendre per la seva vitalitat i lucidesa, gairebé impròpies de la seva edat. Es va confessar aficionat del Reial Madrid i que, a banda d’una mica de constipat que arrossega, no té problemes importants de salut: una poc de sordesa i certa disminució de la visió en serien els signes més notables. Quant a menjar, ens va dir que tenia bona gana i que menjava de tot, a casa de cadascun dels fills i filles on s’està de manera alternativa. Ens  va dir que els fills el tractaven molt bé, però que això no li impedia enyorar la seva dona, que va perdre fa devers devuit anys.

Image

   En José Macías és un de tants peninsulars que, un dia, arribaren aquí i hi varen posar arrels. Ell i molts d’altres companys d’aventura, al mateix temps que es procuraven una vida digna, contribuïren decisivament al creixement econòmic d’aquesta terra. Ara, aquelles arrels han tret rebrolls esponerosos, i la família Macías és una més del nostre poble.  A tots ells, fills, néts i renéts, i especialment al patriarca, Cap Vermell els felicita de tot cor, en un dia tan important. 

Image

José, enhorabona!