Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 477
Catalina Flaquer Pascual i les seves filles Antònia i Maria Pascual Flaquer van ser assessinades fa 87 anys




Dia 5 de gener de 1937 van ser assassinades per un escamot falangista “Les Roges del Molinar”. Entre les cinc dones executades hi havia tres gabellines na . En el 87è aniversari de la seva mort l’Ajuntament de Capdepera ha organitzat un acte d’homenatge, en el cementiri de Capdepera on reposen els seus restes després d’haver estat trobats al cementiri de Son Coletes de Manacor.
 



El senzill i emotiu acte, comptà amb la presència la batlessa de Capdepera, Mireia Ferrer, regidors de l’ajuntament de Capdepera i la presidenta de Memòria de Mallorca, Maria Antònia Oliver, acompanyats de un nombrós grup de gabellins i gabellines que volgueren afegir-se a l’homenatge.
 

Durant l’emotiu acte, parlà na Maria Antònia Oliver, qui mostra la seva satisfacció per poder celebrar aquest acte de recuperació de la Memòria històrica i de la culminació del treball de recerca dels restes de les víctimes de ala repressió franquista: “ Capdepera és un poble afortunat per haver comptar amb dones pioneres que van lluitar pels seus drets”.

En nom de l’Ajuntament parlà el regidor de Cultura, Yannick Wilken, qui recordà que  amb aquest actes “...es feia justícia amb els seus familiars, que 86 anys després  recuperaren els seus restes”. Desitjà que aquest homenatge pugui servir “per recordar la seva lluita feminista”.
 

Maria Antònia Oliver i Yannick Wilken, juntament amb na Magdalena Nebot “ Raia”, van dipositar un ram de flors en nom de l’ajuntament. Tant el PSOE com Més per Capdepera van lliurar sengles ofrenes florals davant el monument on es troben les restes de les tres gabellines de les "Roges del Molinar".   







Entre els assistents destacà un bon nombre de militants i simpatitzant del PSOE i Més per Capdepera.

El contrapunt musical el posà na Carme Alzina que interpretà al violí “El cant dels ocells” i “L’Internacional”



L'acte va tenir una bona cobertura informativa dels diaris i d'IB3, a més de Cap Vermell, amb declaracions de Magdalena Nobot, familiar de les víctimes, Maria Antònia Oliver i Yannik Wilken.