Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 550

I plantejarà un conveni ferroviari amb l’Estat per poder finançar-lo.


El vicepresident i conseller d’Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, ha assegurat que els pressupostos de la comunitat per a 2024 no inclouen partides per al tren de Llevant ni el tramvia de Palma, però el Govern “no descarta cap dels projectes” i demanarà un conveni ferroviari a l’Estat. Costa ha criticat que, de l’Impost de Turisme Sostenible de 2023, l’anterior Govern assignés 30 milions al tren de Llevant “quan l’única cosa que hi ha és un ‘powerpoint'” i ha assegurat que la manera de pressupostar les inversions del Govern actual “és una altra”, en la roda de premsa en la qual ha presentat els pressupostos.

“No descartem el projecte del tren de Llevant en absolut, el Govern redactarà el projecte executiu, que no es fa en dos dies, és un projecte d’enginyeria d’entitat, i quan tinguem el projecte fet en disposició de ser licitat, l’executarem”, ha afirmat.

Quant al finançament d’aquests projectes ferroviaris, ha dit que en el cas del tramvia de Palma, que costa 400 milions, “un projecte d’aquesta entitat es licita i s’executa quan tens assegurat tot el finançament”. Ha afirmat que el Govern té la competència ferroviària, “però en la resta d’Espanya és el Govern d’Espanya i s’executen molts projectes en Renfe i Adif”, ha afirmat, i ha defensat la necessitat d’establir un conveni ferroviari amb l’Estat per obtenir finançament. “El Govern estarà, però no per a finançar-ho tot”, ha recalcat i ha insistit que la competència ferroviària “sempre s’havia finançat a través de convenis”.

“Quan tinguem el projecte del tren de Llevant anirem a Madrid, al Ministeri a reclamar el conveni ferroviari pluriennal que permeti finançar aquest tipus d’inversions, perquè la comunitat autònoma no pot finançar un projecte d’aquesta entitat sola”, ha assegurat.



A banda de que qualque dia sabrem quants projectes executius s'hauran fet pel tren de Llevant. L'explicació íntegra de 4 minuts del conseller d’Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, que teniu al vídeo és important. A partir d'ara, o de la investidura, PSOE i Sumar hauran de moure fitxa i facilitar, des de Madrid, l'esmentat conveni ferroviari. Perquè és de justícia.