Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 732
Vint- i cinc pescadors als fogons feren tres paelles: una de tres-centes, l'altra de cinc-centes i la darrera de dues-centes cinquanta racions.
Ingredients: 105 quilos d'arròs; 35 quilos de morralla i 25 quilos d'espina de llampuga per al brou; 25 quilos de sípia, 40 de crancs, 40 de gamba blanca de Cala Rajada i 25 quilos de llampuga neta i tallada.


Poc abans de tocar les 18 h es posa en marxa la maquinària a les regnes de Joan Ramón Esteva. La feina prèvia de preparar els ingredients ja estava feta.  Tot i que el dissabte s'anuncia com a "Verbena marinera", el protagonisme és del menjar i en concret de les paelles que es cuinen al moll. Tot un espectacle on molta gent s'hi recrea i hi recrea els sentits. L'oloreta, fa salivar. 





A les 19 h tot és a punt. Ingredients, brou,...i el foc.





I comença l'espectacle ritual, mentre es despatxen tiquets i molta gent ja ocupa els llocs a taula, la resta, mòbil en mà, contemplant l'escena.





I puntual, a les 20,25 h s'aixeca la paella per la darrera sacsejada a l'aire i a reposar cinc minuts.



Tast per rectificar de sal...


La paella és a punt de servir. Són les 20,30h. Els plats, generosos, a 7 €, no toquen voreres.
En acabar una, comença l'altra, i així fins la tercera paella.



Bon profit!


Un any més els mariners han fet mostra de la seva professionalitat també als fogons. I és que són molts d'anys. Gairebé ho podrien fer ulls clucs.



Coes de rigor per recollir el plat.



Una rera l'altra fins acabar.







La gent contenta i panxa plena.



Les autoritats...



Els mítics bunyols parroquials, com l'any passat, complementaren l'oferta gastronòmica amb el toc dolç. Tot i que alguns, sobretot forans, no esperaren i foren el seu aperitiu.







I Dj's i Val 9 per acabar amb música. A partir de les 23h començà a arribar la gent jove i del poble. Perquè a les primeres hores la immensa majoria són estrangers. La jornada acabà ple fins a la bandera. 







Sense oblidar al servei de bar, sempre amb una rialla, preus populars, eficient i tan necessari.





I Val 9, la cirereta de la festa.



Enhorabona!