Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1142

El pacte PP-MÉS per Capdepera que aprovà l'assemblea local i que l'executiva de MÉS per Mallorca no avala i crea una situació amb poques sortides.
Pere Fuster es dona de baixa del partit i ho publica a les seves xarxes socials creant un gran rebombori.


Hores d'ara queda poca gent al poble que no hagi visitat el facebook o el twitter de Pere Fuster. Diumenge, decebut de la resposta de l'executiva de MÉS per Mallorca, digué prou. Prou a "imposicions i amenaces" i anuncià públicament que havia demanat "la baixa immediata com a militant de Més per Mallorca, després de 30 anys de lluita política". Aquí teniu el text complet: 






Tot i que parla a títol personal el seu diagnòstic és certer. Estan en una situació de difícil sortida. "Insostenible per als regidors i regidores de MÉS per Capdepera" tal com ell la qualifica. 

El fet és que el pacte PP-MÉS per Capdepera estava enllestit i refrendat pel 90% de l'assemblea local. Una ampla majoria que ja albirava un pacte municipal estable pels propers quatre anys.

Lluis Apesteguía, coordinador de MÉS per Mallorca ha estat clar: la direcció de Més per Mallorca ha pres la decisió que mentre el PP pacti amb VOX és inviable qualsevol acord a nivell municipal. «És veritat que als pobles la idiosincràcia de cada municipi comporta que els pactes se supeditin a altres interessos però l'anàlisi que ha fet Més per Mallorca és que amb la situació que vivim no es pot dur a terme aquest pacte amb el PP mentre els populars no trenquin amb Vox».

Cap Vermell ha parlat amb l'artanenc Jaume Alzamora, membre de l'executiva de MÉS i que fou candidat a la presidència del Consell de Mallorca. En un proper article vos oferirem la seva versió i reflexions on nega amenaces i imposicions i deixa la ma estesa per recompondre unes relacions a punt de trencar-se qui sap si per molts d'anys.

Ara tot queda a l'aire. Dimarts dia 10, tendrà lloc una altra assemblea de MÉS per Capdepera. A l'assemblea hi assistiran també representants de l'executiva de MÉS per Mallorca. En principi, allà es decidirà si es continua amb el pacte amb el PP, si es troba una solució política on tothom hi tengui encaix o si cadascú pren pel seu vent.

Mentre el PP queda a l'espera d'una decisió que faciliti la tasca del govern municipal. Avui, Mireia Ferrer, la batlessa, manifestava: «Semblava que havíem arribat a un consens amb Més. Nosaltres cedíem i ells també. Hi havia llibertat d'expressió per totes dues parts. Però a Més de Palma no ho han vist bé. I és que crec que a Palma desconeixen la realitat de Capdepera. Estem parlant de política municipal i d'un pacte per a la governabilitat perquè el municipi vagi a millor». Així les coses la pilota ara està en la teulada de Més.