Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 816
La prsentació va tenir lloc a la Biblioteca de Cala Rajada


Dijous, 4 de maig se va presentar primer volum de “Sigues qui vulguis ser”, un llibre escrit per Francisco Javier Vaca, amb il·lustracions de Pere Pascual i editat per Cap Vermell.

El llibre escrit per Javier Vaca narra les aventures d’un grup de joves guerrers que acompanyen a Jaume I en la Conquesta de Mallorca i s’estableixen a Capdepera. En els 30 breus capítols que conté el llibre, els personatges són protagonistes de moltes aventures i recorden algunes rondalles populars de Mallorca.

L’acte de presentació s’inicià amb la benvinguda del regidor de Cultura, Pere Terrassa, i continuà amb unes paraules de n’Àngela Melis que posa en valor la feina de Javier Vaca i el seu interès en publicar el llibre en català.



En Javier, l’autor, ens comentà com va néixer l’idea de fer el llibre, el treball de documentació i la inspiració dels personatges amb els valors que volen transmetre. Tingué paraules d’agraïment per les persones que l’havien ajudat a dur a terme el seu projecte i comentà que tenia preparats dos volums que completen la trilogia.



Un element molt important del llibre és les belles imatges que conté, obra del dibuixant Pere Pascual. En Pere va comentar el procés creatiu i com va haver d’adaptar el seu estil a les exigències del llibre. El resultat és espectacular i dona al llibre un gran valor afegit.

Joan Cabalgante va llegir un dels capítols, concretament el que fa referència a la rendició de Menorca al Rei Jaume I i el tractat de Capdepera.

L’acte de presentació acabà amb el lliurament per part de Pere Pascual, d’un dibuix personalitzat a cada un dels nins i nines que inspiren els personatges del llibre i uns dibuixos originals (que reprodueixen escenes del llibre) dedicats a l’autor i a Cap Vermell.



No faltà la signatura de llibre. L'autor té previst presentar el llibre a les escoles del municipi.

En acabar els assistents van ser convidats a un petit refrigeri al bar del Centre Cap Vermell.

En l’edició  han col·laborat l’Ajuntament de Capdepera i el Club Esportiu Artà.
 

Els llibres són a la venda a:

-  Cala Rajada: Herboristeria Harmonia de Caati Santandreu (davant l’església del Carme) i  Sa Cervisseria .

-  Capdepera: Estanc de Can Pep i Son Pocapalla.

- Se podrà adquirir en el Mercat Medieval.