Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2707
 CCOO vol mostrar la seva solidaritat amb les families dels treballadors morts a l'accident de l'Hotel de Cala Rajada i denunciar i aclarir les greus irregularitat que han produït aquesta desgràcia


El secretari general de Salut Laboral de CCOO, José López, ha manifestat:
És una "barbaritat" que l'empresa propietària de l'hotel, Serrano SL, es plantejàs remodelar l'hotel, ja que tenia una antiguitat de 60 anys i per tant havia de ser tomat, i no reformat. De fet els fonaments de l'hotel estaven deteriorats, els apuntalaments eren molt febles i les mesures de seguretat eren insuficients.
Avui hem d'alertar de la greu il·legalitat que ha provocat l'accident de l'hotel Son Moll, en Cala Rajada, causant la mort a quatre dels treballadors que es trobaven allà fent unes obres de reforma de l'establiment, malgrat que aquest no comptava amb la llicència d'obre segons ens va explicar un dels concejals de l'ajuntament de Capdepera.

El nostre secretari general de Salut Laboral de CCOO, José López, ha manifestatt que la Fiscalia haurà de fer-se càrrec de la investigació i ha afegit que és "lamentable" que es produeixin accidents laborals d'aquesta gravetat. José López va sostenir que els obrers treballaven "dia i nit" amb la finalitat de tenir acabades les obres de reforma abans del començament de la temporada turística de 2009.

No sabem ni ens atrevim encara a demanar responsabilitats a l'ajuntament de Capdepera (ens extranya que no haguessin fet servir tota la seva força legal per tal d'aturar les obres i fer complir la lley), el que sí ésseguram és que demà dia 17 anirem a la concentració a les portes del Parlament en senyal de dol i continuarem treballant per tal d'aclarir i cercar responsables

Declaracions de la web de CCOO:

http://www.ib.ccoo.es/webbaleares/menu.do?Inici:41131


Per la seva part, UGT ha indicat en un comunicat que l'accident "posa manifest que la prevenció de la sinistralitat laboral continua sent una assignatura pendent" a les Balears.

Segons el sindicat, quan es produeix un sinistre d'aquestes característiques "es pot afirmar que hi ha hagut un greu dèficit en el sistema de prevenció de riscs laborals de les obres de rehabilitació de l'establiment".

CC OO i UGT han organitzat per al dimecres a les 12.00 hores una concentració, a la qual també acudiran membres del Govern, davant el Parlament autonòmic per "denunciar les causes de l'accident."