Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1061

La superfície terrestre del Parc tindrà, a partir d’ara, gairebé 11.000 hectàrees, i la part marina tindrà un total de 6.194 hectàrees. Multiplica per 11 la seva extensió. S’incorporen a l’espai natural protegit la finca pública de Son Real i diverses zones que ja formaven part de la Xarxa Natura 2000.



El Consell de Govern ha aprovat, aquest dilluns, el Decret pel qual s’aprova el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) de Llevant i s’amplien els límits del Parc Natural de la Península de Llevant. D’aquesta manera, l’espai natural protegit assoleix una extensió de 17.112,35 hectàrees, de les quals 10.917,27 són terrestres i 6.194,21 són marines. Fins ara, el Parc Natural tenia una extensió de 1.658 hectàrees.

La península de Llevant de Mallorca constitueix un dels espais naturals més singulars i interessants de les Illes Balears a causa de la presència d’una gran diversitat d’hàbitats en un espai relativament petit, on conflueixen una zona muntanyosa i una zona costanera, amb nombrosos endemismes botànics i amb un important patrimoni etnològic.

S’incorporen al Parc Natural la finca pública de Son Real, així com diversos espais de la Xarxa Natura 2000, com ara el lloc d’interès comunitari (LIC) i zona d’especial protecció per a les aus (ZEPA) Muntanyes d’Artà, la part del LIC Na Borges situada al nord de la carretera d’Alcúdia a Artà, i la part autonòmica de la Reserva Marina de Llevant.

L’ampliació dels límits del Parc Natural fa necessària l’elaboració d’un nou PORN que respongui a les actuals necessitats d’ordenació i gestió d’aquest espai natural protegit, tant pel que fa a la conservació del patrimoni natural i cultural com al desenvolupament socioeconòmic sostenible de l’espai i l’ús públic d’aquest.

Una de les principals novetats és la protecció integral dels sistemes dunars que passen a formar part de l’àmbit del Parc Natural. Així, fins a 116 hectàrees d’onze zones amb presència d’aquest hàbitat tan delicat (que inclouen espais tan emblemàtics com Cala Agulla, Cala Torta o Cala Mesquida) passen a ser zones d’exclusió. Amb tot, l’accés al domini públic maritimoterrestre, així com el pas per camins existents per altres zones d’accés restringit dins del Parc Natural, estan garantits i regulats pel PORN.

Veniu a celebrar amb nosaltres l'ampliació del Parc natural de la Península de Llevant, divendres dia 3 i dissabte dia 4 de març.  

  • Xerrada i demostració de les plantes medicinals silvestres, divendres de 19.30h a 21h al Teatre d'Artà
  • Activitat de bitxeria aquàtica, dissabte de 9h a 11.30h (Activitat familiar)
  • Trobada llata, dissabte 9h a 11.30h (Activitat familiar)
  • Xerrada dels rellotges de sol i recuperació del rellotge de Sol de s'alqueria Vella de Baix, dissabte 10.30 h a 11.30h
  • Itinerari i taller amb les plantes salvatges de Mallorca,  dissabte de 9h a 11.30h
  • Activitat  "banc de germoplasma de  Son Real" dissabte de 9 h a 11.30 h (Activitat familiar)

Podeu apuntar-vos a través del formulari que trobareu al blog del Parc de Llevant:

http://parcnaturaldellevant.blogspot.com/ 

o a la pàgina web http://ca.balearsnatura.com/