Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 798



Capdepera participa en el programa Sant Antoni Verd sota el lema ¨Sant Antoni pensa en Verd, A Sant Antoni, Recicla vidre¨. Es tracta d’una campanya de conscienciació ciutadana per al foment del reciclatge de vidre en una de les festes més tradicionals de Mallorca. 

Ecovidrio, juntament amb el Govern Balear desenvoluparà aquestes accions de sensibilització de cara a les festivitats locals dels 8 municipis més representatius de la festa hivernal de Sant Antoni, des del proper dia 21 de desembre de 2022 fins al 31 de gener de 2023. 

Aquell municipi que més envasos de vidre recicli per habitant durant les festes rebrà un premi de 1000€ per organitzar unes festes encara més sostenibles per a l'any que ve. 

La campanya ha muntat un estand a mercat de Capdepera de dia 11 de gener, amb la finalitat de conscienciar i sensibilitzar sobre la importància de continuar reciclant tots els envasos de vidre, així com per resoldre dubtes sobre el seu reciclatge. També s’han repartit bosses amb el lema de la campanya. El proper dissabte es repetirà l’activitat d’educació ambiental al mercat de Cala Rajada. 

Dimecres, el batle de Capdepera, Rafel Fernández  amb el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, el director general de residus i educació ambiental, Sebastià Sansó, Iván Tolsà d'Ecovidrio, representants de l'Obreria de Sant Antoni i regidors del consistori gabellí han visitat l'estand de la campanya Sant Antoni en verd.

 Per a més informació visiteu www.santantonienverd.com
 

Us recordem que els contenidors especials de Sant Antoni en Verd els podeu  trobar a:
- Carrer Floreal, 71 - Cala Rajada.
- Plaça de la Constitució - Capdepera.

Participa, reciclant vidre!



Dades de reciclatge de vidre a Mallorca

Segons les darreres dades disponibles corresponents al 2020, els ciutadans de Mallorca van reciclar un total de 20.501.069 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 22,5 quilograms de vidre.
Pel que fa a la taxa de contenerització, Mallorca se situa amb una mitjana de 228 habitants per contenidor, comptant actualment amb un total de 3.986 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats a tota la regió.