Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 907
El port de Cala Rajada s’omple de gent i d'originals plats de llampuga



La Mostra de llampuga va tornar a obrir les portes, a l’esplanada del moll de Cala Rajada en una jornada de diumenge calorós i solejat. 


A les 12 h, de diumenge, com estava previst, amb un temps excepcional,  s’obriren les portes al públic assistent, després que oficialment les autoritats locals i autonòmiques donessin el sus, i un acte d’inauguració on hi assistiren el batle de Capdepera, Rafel Fernández, la regidora de Festes, Carmen Corraliza, el Patró Major de la Confraria de Pescadors, Pep Uceda, el Director General de Pesca, Joan Mercant, la nova presidenta de l’Associació Hotelera de Capdepera, Maria Antònia Moll, i diverses autoritats autonòmicas i els regidors i regidores de l’Ajuntament de Capdepera que posteriorment visitaren tots els estands i degustaren diversos plats. al moment, que tota la gent es va escampar i va començar a passejar pel moll, per veure els diversos plats que podrien triar, i alguns ja reservaven taula per seure i menjar a gust. Un total de devuit estands de restaurants amb receptes salades amb la llampuga com a ingredient principal, receptes d’entrepans, hamburgueses, croquetes, ensalades..., i també, els dos plats tradicionals de la Confraria de pescadors, l’arròs sec de llampuga i els fideus de llampuga amb alls... A més, un estand de postres de la pastisseria Tolan i un de cafès, per acabar d’endolcir el dinar.




Durant el matí hi  hagué bastant d’ambient, sense aglomeracions ni embussos per agafar plat i amb relativa facilitat per trobar lloc per seure i menjar a les carpes instal·lades al moll.






La Mostra de la Llampuga s'allargà durant tot el dia, al matí amb les parades obertes fins a les 16 h i el capvespre de 18 h a 22 h., per acabar la jornada amb uns focs artificials que foren del gust dels milers de persones que foren els espectadors d’uns fantàstics focs. 


Que sigui per molts d’anys !

Alguns dels plats de llampuga presentats: