Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 825
Dia 23 d'agost se lliuraren els diplomes del curs de capacitació impartit a l'EBAP 




El Govern de les Illes Balears, a través de l'Escola Balear d'Administració Pública, ha graduat 23 efectius de policia local que han acabat el curs de capacitació per accedir a la categoria d'oficial de policia local, en un acte celebrat a l'Aula Magna de l'EBAP.

Els 23 alumnes aspirants han superat el curs, i pertanyen als municipis d'Alcúdia, Artà, Campos, Capdepera, Es Castell, Felanitx, Formentera, Llucmajor, Manacor, Marratxí, Palma, Sant Antoni, Santa Eulària, Sencelles, Ses Salines i Sóller.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha clausurat l'acte i ha donat les gràcies i l'enhorabona als agents de la policia local, "un cos de proximitat, necessari, de resposta immediata i que ens fa sentir orgullosos i orgulloses".

Garrido ha expressat "el compromís ferm del Govern amb la policia local, pel que fa als recursos i material, a través del Fons de Seguretat Pública", i també el compromís "amb el reforç de la seguretat i dels efectius" recordant que en els darrers dos anys, el Govern haurà format més de 300 nous policies locals.

La consellera també ha destacat la importància de la formació, i ha recordat que per primera vegada, el Govern ha descentralitzat per illes els cursos de capacitació per a la categoria de policia local. Ha assegurat que "la continuïtat d'aquests cursos d'oficials permetrà alliberar places per tenir més agents".


El curs de capacitació de l'EBAP que han superat els 23 alumnes, 3 dones i 20 homes, consta de 175 hores, ha comptat amb 14 docents, i alterna mòduls presencials i en línia. Per participar en el curs, els alumnes dels diferents municipis havien superat el procés de promoció interna a la categoria d'oficials als seus respectius ajuntaments.

A l'acte de cloenda també ha assistit, per part del Govern, la directora general de Funció Pública, Carmen Palomino, la directora gerent de l'EBAP, Maria del Carmen Iglesias, i el director de l'ISPIB, Vicent Martorell. També han assistit a l'acte d'altres autoritats i caps de policia dels ajuntaments amb alumnes al curs.

Govern de les Illes Balears
Ebap Illes Balears