Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1081


 
Els passats dies 6 i 7 d'agost, una representació de 10 artesanes de l'Associació "Art de la Pauma", vàrem participar a la Fira de les Fibres Vegetals al poble de Mas de Barberans, a la comarca catalana del Montsià.

 
L'experiència de tot plegat va ser molt enriquidora i ens va obrir la mirada no només cap a la llata (que a les Terres de l'Ebre té unes particularitats i característiques pròpies), sinó també cap a altres formes de treballar les fibres vegetals.

 
A tots els pobles que integren la comarca del Montsià, com ara el Mas, La Sénia, Ulldecona, Rasquera i d'altres, l'artesania de la pauma, tot i que també va veure perillar el seu futur, té actualment un protagonisme important , la qual cosa queda reflectida en el Museu de la Llata ubicat a la localitat del Mas, un poble petit de gairebé 500 habitants, que ha sabut recuperar la tradició i donar-la a conèixer a la resta de la geografia catalana amb aquesta magnífica fira a la qual també participen un gran nombre d'artesans i artesanes que treballen altres fibles com ara el vímet, la bova, l'escorça de castanyer o de bedoll o la fulla de blat de moro.

 
Una gran quantitat de públic va visitar la nostra paradeta, on també hi havia habilitada una part com a taller per a tota la gent interessada a aprendre unes nocions bàsiques, proposta que, per altra banda, va tenir un èxit desbordant.
Vàrem fer molta feina per donar a conèixer la nostra producció, però també vàrem tenir l'oportunitat de gaudir de la part lúdica de la fira: els trescaviles i els concerts.

 
Estem molt agraïdes al poble del Mas per la convidada i la càlida acollida. No dubtam que si la vida ens prepara el camí, l'any que ve tornarem a repetir l'experiència.
Salut i llata!
 
Escrit per Maria Vives "Llissa" i Aina Nadal