Dimarts, 8 de març, va tenir lloc a la plaça de l’Orient l’acte organitzat per Esperit Feminista, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Capdepera, per commemorar el Dia de la Dona.  No hi va haver una participació massiva, malgrat haver activitats per a totes les edats.

La plaça de l’Orient va quedat decorada amb treballs i dibuixos fets pels centres educatius del municipi, ( gràcies a la feina i dedicació de les escoletes Es Ferreret i Eriçons, el CEIP S'Alzinar i el CEIP S'Auba i especialment a l'IES de Capdepera i a la Comissió de Coeducació. ), destacant el gran llaç lila de l’IES Capdepera.

A l’inici i final de l’acte n’Eva Artigues i en Yannick Wilkenvan posar la música i la veu (retransmesa en directe per Cap Vermell), creant molt bon ambient a la plaça.



Pels més petits na Yasmin Ferrer va fer un conta-contes feminista, amb dos contes adaptats a l’edat dels infants assistents,  i després la mateixa Yasmin va llegir el manifest d’enguany, escrit per na Toti Fuster.

La cloenda, com hem dit abans, va ser amb la música del duet d’Eva i Yannick. Com han comentat des d'Esperit Feminista " Seguirem lluitant i reivindicant però trobar espais de caire festiu on poder trobar-nos ens agrada, ens carrega d'energia i ens fa sentir aquesta  sensació de tribu, d'estima, de saber que formam part d'un grup de dones amb força, que lluita per un futur millor. Cream xarxa, posam la vida al centre i ens donem la mà per caminar juntes".

Dia 8 de març, a l’IES de Capdepera, se va llegir el manifest feminista preparat pels alumnes de Coeducació, amb un excel·lent concert de Vaivé, mentre en Sath ontava en directe un mural a una paret de l’IES. Una celebració del Dia de la Dona amb un ambient alegre i festiu, sense deixar de banda la vessant reivindicativa





Dies abans els alumnes de 3r d'ESO i FPB varen poder gaudir del taller de noves masculinitats a càrrec de Miquel Far, psicòleg social, professor de la UIB, i membre del Grup de Recerca Sobre Igualtat de Gènere en la mateixa Universitat.  L'objectiu era comprendre com les conductes i models de comportament promoguts pel masclisme, no només limiten i etiqueten les llibertats de les dones, si no que també exclouen a tots els mascles que no segueixen els estàndards de mascle alfa, provocant un greu d'any emocional en els nostres joves, i dificultant la gestió emocional de conflictes al món real. Els alumnes gaudiren molt del debat i varen aportar reflexions molt interessants.
 

8M Dia  Internacional de la Dona a DomusVi Capdepera. “ En DomusVi sempre han comptat amb un bon nombre de dones fent feina a la residència, excel·lents treballadores que es dediquen cada dia, en cos i ànima a acompanyar els nostres residents per que es trobin com a casa. Per això han volgut recollir el seu treball diari d’aquestes treballadores en fotografies"









L'Ajuntament ha il·luminat alguns edificis de color lila i penjat cartells al·lusius al 8M. 



Tampoc ha faltat la col·laboració de les Biblioteques de Capdepera amb racons dedicats a les dones.