Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1865


Avui dematí, 15 de febrer, mentre preníem el cafè, un jove m'ha donat la notícia d'un robatori de doblers a l'escola de Capdepera. M'ha dut el diari per confirmar-lo. "Imputada una profesora por robar en la caja fuerte de un colegio de Capdepera" i quan hem llegit la notícia (parlava d'una substracció entre 6000 i 8000 euros) han sorgit els dubtes. A les escoles no sols haver-hi tant de doblers, que rar que ningú hagi comentat res al poble, quan la notícia parla que tot el poble està indignat i només es xerra del tema...

Una trucada per contrastar la notícia ha bastat per comprovar que tot era un error, a les escoles de Capdepera no hi ha hagut cap robatori, ni cap apropiació indeguda de doblers i les escoles no poden tenir més de 300 euros en metàlic. També han comentat que els centres de Capdepera (s'Alzinar, s'Auba i l'IES) demanaran una rectificació, ja que a partir de la publicació de la notícia, sí que s'ha parlat molt del presum-te robatori a "l'escola del municipi de Capdepera".

A mig matí a la versió digital del diari UH s'ha rectificat i han canviat Capdepera per Artà. Evidentment, la versió en impresa en paper encara circula i s'espera que demà hi hagi una rectificació com cal (i de pas una disculpa).

Dels detalls de la investigació, resulta curiós que es parli de l'hermetisme amb què es du la investigació i es comenten aspectes d'aquesta, inclús afirmacions assenyalant la possible culpable del robatori (a una part del text es diu que és una treballadora, a altra "la docente", a altra "la professora" i la "bidell").

Queda clar que el fet no ha estat a cap escola del "municipi de Capdepera". Ha estat un desagradable error d'ubicació. El mal ja està fet!