Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1069
L’empresa encarregada del socorrisme a les platges del municipi era SRP (Salvamento y Rescate Profesional). 



Llegim al diari Ultima Hora que el jutjat d'Instrucció de Manacor investigarà al batle de Capdepera. El titular "Un juzgado investiga al alcalde de Capdepera por la gestión de las playas" no és adequat ja que realment no s'investiga la concessió de les platges sinó el servei de salvament i socorrisme de les platges. 

La notícia comenta que es tramita una causa contra "el batle de Capdepera per un possible delicte de prevaricació i un altre de cohecho pel contracte per la gestió de sis platges del municipi". La denunica ha estat presentada per l'empresa que va guanyar el concurs de salvament i socorrisme, ja que li va ser retirada la concessió. Segons l'empresa que ha fet la denuncia "sosté que el batle, juntament amb el coordinador de platges i un empresari van dur a terme una activitat d'acosament per canviar la concessió"

La nova empresa va aconseguir el contracte per a quatre anys per un valor prop dels dos milions d'euros. 

Aquesta és la versió de l'empresa concesionaria, però des de l'ajuntament la visió és un altra. En el darrer plenari el batle de Capdepea va explicar que el canvi de concessionaria se va produir després de detectar infraccions molt greus per part de l'empresa sancionada, i en tot moment se va seguir el procediment legal. El contenciós administratiu el va guanyar l'Ajuntament, i qualificà aquesta denúncia per la via penal com " una pataleta" i que estan tranquils perquè se va actuar correctament.

Segons la notícia d'Ultima Hora el jutjat d'instrucció ha admès a tràmit la querella, per tant s'investigaran els fets i es determinarà s' hi ha responsabilitat penal o no. Esperem la resolució del jutge.

Així informàvem el fet fa dos anys:

Inici del servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges (maig 2020)
http://www.capvermell.org/index.php/actualitat/placa-del-sitjar/26309-les-platges-de-capdepera-ja-compten-amb-servei-de-vigilancia-salvament-i-socorrisme

Rescisió del contracte, amb declaracions del aleshoersregidor de Medi Ambient
http://www.capvermell.org/index.php/actualitat/placa-del-sitjar/26830-que-ha-passat-amb-el-servei-de-socorrisme


No és la primera vegada que ocòrre,  a l'any 2015 l'Ajuntament de Capdepera va resoldre el contracte del servei de salvament a les platges :

http://www.capvermell.org/index.php/actualitat/placa-del-sitjar/17247-l-ajuntament-de-capdepera-resol-el-contracte-del-servei-de-salvament-a-les-platges