Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1086




Con recordaren a la lectura del manifest  del Dia conta la violència masclista, el 25N no es celebra res. Es tracta d'una jornada reivindicativa que tracta de visibilitzar una les pitjors xacres de la nostra societat: el maltracte que pateixen les dones. Maltracte que té el seu pitjor exponent en el femenicidi. 

Se recordà que enguany, han mort en el nostre país 37 dones per violència de gènere, xifra que arriba a les 1112 víctimes des del 2013, quan començaren els registres. Són moltes, massa dones mortes. 

Al nostre municipi s'ha commemorat el  DIA INTERNACIONAL DE L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA, amb tot un seguit d'actes organitzats per Esperit feminista, l'Ajuntament de Capdepera, l'IES i els centres escolars. Les activitats organitzades inclouen algunes netament simbòliques, altres divulgatives o formatives.



Repassem algunes...

L'acte central  d'aquesta jornada ha estat la lectura del manifest per part d'Esperit feminista  a la plaça de l'Orient, seguit d'un minut de silenci en homenatge a les víctimes.
















Al Centre Cap Vermell de Cala Rajada s'ha llegit el manifest institucional a l'exterior del Centre Cap vermell, on també se guardà un minut de silenci per les víctimes assassinades.





A la façana posterior del Centre Melis Cursach se projectà «En memòria de les assassinades per violència de gènere»



La nit del 25N han estat il·luminats alguns indrets del municipi, com ara el Centre Melis Cursach o la font de la plaça dels Mariners. 



També s'ha muntat l'exposició itinerant "Histories reals" a diversos llocs de municipi com ara al Centre Cap Vermell, l'Ajuntament, l'IES Capdepera i als mercats ( a Capdepera s'anul·là pel mal temps).



Des de l'IES s'ha fet  molta feina amb un important grup d'alumnes realitzant diversos tallers, muntatges audiovisuals i activitats de concienciació. A les escoles de Primària també se realitzen activitats amb continguts adaptats a les edats dels infants.





D'altra banda el regidor de Benestar Social, va assistir en representació de l'Ajuntament de Capdepera a l'acte del Memorial per a les víctimes de la violència masclista a Raixa. Un acte de record i reivindicació dedicat a les 39 dones assassinades des de l'any 2003 a Mallorca, entre les quals es troba la nostra veïna de Canyamel, Gisela Von Stein.



Com veis un ample programa, que acabarà dia 4 amb el concert de Vaivé al Centre Cap Vermell.