Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1225
60 centres educatius elaboren reportatges per a la campanya 25N, Aquí i allà, de Feminisme a l'escola



Ja són 60 els centres adherits a la campanya "25N, aquí i allà" contra les violències masclistes, de Feminisme a l'escola, una sèrie de reportatges elaborats per alumnat dels diferents centres de les Illes on s'expliquen les activitats que s'estan duent a terme a les escoles per al foment de la igualtat i la prevenció de les violències masclistes.
 
La proposta #25N, Aquí i allà, té la intenció de mostrar la necessitat d'acabar amb les violències masclistes que pateixen les dones pel fet de ser dones aquí, a les Illes, i vincular-les amb les violències que pateixen les dones d'arreu del món (allà). Per això, a l'estil de noticiari, al llarg de la darrera setmana i també durant la següent, s'han anat presentant cada dia a les xarxes de Feminisme a l'escola les diferents activitats fetes als centres educatius per a treballar per la seva erradicació.
 
Feminisme a l'escola agrupa a coeducadores dels centres educatius de les Illes i té ja llarga trajectòria treballant per la igualtat. Després de les campanyes inicials, on es penjaven llaçades liles a les façanes dels centres educatius, varen elaborar el 25N del 2019 una exposició fotogràfica per a visibilitzar les diferents violències masclistes i el 25N del 2020 la campanya #RompLaCadena per a reflexionar sobre com eliminar-les. Ara, el 2021, dins la proposta #Aquí i allà, són ja 47 els reportatges llençats i al llarg d'aquest mes de novembre la resta seran publicats, a Instagram i Facebook.
 
Algunes d'aquestes activitats estan subvencionades per el Pacto de Estado contra la Violencia de Género, de forma coordinada per IBDona, Convivèxit, Conselleria de Presidència i d'Educació.











Vídeo elaborat per alumnes de l'IES Capdepera "Aquí i allà, contra les violències masclistes"