Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1981

Com tots els hotels de la seva cadena impulsa el consum de producte local i la reducció de residus.



Garden Hotels va presentar fa uns dies a Muro, davant un centenar de persones, la majoria vinculades al sector hostaler, els pilars d'una estratègia d'economia circular que aplica als seus hotels de Mallorca. Una política basada a convertir als agricultors i ramaders de l'Illa en els seus proveïdors preferents i en la reducció de residus.

Aquests gestos han convertit a l'empresa en «la primera cadena hotelera que rep una certificació oficial en economia circular a nivell de Balears, estatal i internacional», segons va explicar la directora en Balears de la consultora AENOR, Soledad Seisdedos, en el moment de lliurar la placa que el certifica al president de la companyia, Miquel Ramis, i a la seva esposa. Ramis, qui segons va explicar la seva filla i vicepresidenta de la companyia, Magda Ramis, «ens ha inculcat que si podíem comprar un producte a un productor de l'Illa, havíem de fer-lo abans que proveir-nos d'uns altres de fora», va agrair la implicació de tots els seus empleats en l'objectiu que els seus hotels siguin més sostenibles i aportin valor a l'economia local.






Compost per als residus orgànics

El conseller Miquel Mir va destacar que la compostadora impulsada per Garden per a convertir en fertilitzant les restes de menjar que es generen als seus hotels (600 - 700 kg setmanals) «és un projecte totalment alineat amb la Llei de Residus, que preveu eliminar el desaprofitament alimentari i un reciclatge de la fracció orgànica». De fet, el Govern va subvencionar aquesta iniciativa amb l'impost de turisme sostenible.






És d'esperar que la resta d'hotels i altres establiments turístic de Capdepera incorporin aquestes pràctiques en el seu dia a dia el més aviat possible. 

Enhorabona!