Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 4573
Dos pams de calabruix en alguns carrers prop del moll.
Entre les 16 i 17h s'han registrat oficialment 36 l/m2, nosaltres n'hem registrat més de 80 l/m2.


Impressionant perquè et deixa bocabadat, espectacular perquè no es veu cada dia, glaçant perquè sols qui ha posat el peu dins un bassiot sap com estava de freda l'aigua, aparatós perquè el renou del calabruix a les teulades retronava com mil tambors i brutal pel temps que ha durat (gairebé una hora) i perquè s'ha enfosquit com si es tractàs de vespre tancat. Ara ve l'hora de comptar els mals.

Aquest podria ser el resum d'un dia 4 de novembre, sant Carles Borromeo (Médici i cardenal), que sense esperar-ho ha caigut damunt Cala Rajada una calabruixada com mai s'havia vist. Altres vegades havia nevat, però avui, en una hora s'han acumulat més de 50 centímetres de calabruix que s'han torbat a fondre's.

Pocs comentaris més podem fer. Estàvem i estam avisats d'una DANA i ens ha tocat. Aquest és el mal anomenat "canvi climàtic" i que s'hauria d'anomenar "crisi climàtica". 

En aquests casos res com veure les imatges dels diversos indrets de Cala Rajada. Gràcies per totes les fotos i videos que ens heu enviat.



Aquest muntatge recull cinc vídeos diferents al llarg de tres minuts. Molt il·lustratiu: