Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1319
Núvols i pluja al matí i sol l'horabaixa.



Els darrers anys, quan arribava l'hora de fer la crònica de la festa de Tots Sants, sempre ens passava pel cap la idea d'aferrar l'escrit i les imatges de qualsevol altre any, amb aquell solellet que es repetia una vegada rere l'altra. Potser ningú ho hauria notat. Però enguany sí que els nostres lectors se n'haurien adonat, perquè aquest 2021 ens ha duit un temps que ha seguit l'onada d'inestabilitat del passat octubre i que tants de problemes ens ha causat, però l'horabaixa, a l'hora de la missa el sol era molt agradós.



L'ajuntament i la funerària establiren un dispositiu especial per evitar aglomeracions al cementeri i així complir les mesures de seguretat de garantia sanitària encara vigents. A Capdepera s'han allargat els dies i l'horari d'obertura per accedir al cementeri.





Molts són els que dies abans havien endreçat tombes, nínxols i panteons i a primer cop d'ull tot donava la impressió d'un dia qualsevol, amb poques flors a l'exterior. Després, una visita més acurada ens feia veure que a les capelles no hi mancava l'embelliment floral i que aquesta ornamentació tan característica d'aquests dies s'anava estenent pel tot el recinte. 





El dia ha transcorregut amb més calma que l'habitual, amb un punt melangiós, en una jornada en què la tradició imposa una visita al cementeri. Fins i tot, com també sol ser habitual, no mancaren autèntiques obres d'art en l'adornament de les tombes.







A les 5 del capvespre s'ha celebrat la missa acostumada, a l'aire lliure, en memòria de tots els difunts. Oficià el rector Mn. Xisco Bernabeu.




  
En definitiva, una festa de Tots Sants on la gent honora la memòria de parents, amics i coneguts ja traspassats.



Per part nostra hem rebut un emotiu escrit de Tots Sants que aquí vos compartim:

Rescatant el sentit d'aquest dia d'entre les insulses carabasses i falses teranyines, proposo un brindis pels que ja no hi són. Pels avis, pares, tiets, cosins, germans ... Pels amics i amors que se'n van anar tan de matinada. Ja són pols d'estrelles però mantenen les seves llars en el nostre cor. A tots i cada un d'ells, un càlid record i tres paraules: gràcies, perdó, us estimo. Pels que no estan amb nosaltres. Pels que falten i van deixar la seva absència escrita en els nostres records. Per aquells que van deixar de mirar els nostres ulls i nosaltres els seus, per aquells que el cor els va fallar i van deixar d'escriure notes a la partitura de la nostra vida. Per aquells que van prometre ser feliços i van morir lluitant per aconseguir-ho, per aquells que no van arribar a ser-ho i per aquells que van morir amb un somriure a la cara després d'anys, i milers de records viscuts. Recordem-nos veritablement d'ells, els Sants de les nostres vida.

Feliç dia de Tots Sants.