Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1320

Tapes amb molt de sabor amb la llampuga com a protagonista


El canvi de format de la Mostra a la Ruta de tapes de llampuga ha resultat un èxit, gràcies a la gran participació de bars i restaurants del municipi, una oferta de tapes prou atractiva i una bona resposta del públic. El bon temps, gairebé primaveral, també ha ajudat.



Així durant gairebé tot el dia, especialment a migdia,  moltes persones van omplir les terrasses del Passeig marítim, carrer Colom i  Gabriel Roca, a Cala Rajada. Hi havia molt d’ambient amb molta gent asseguda als locals o passejant. A Capdepera, la plaça de l’Orient era ben plena, amb coes per poder asseure a les terrasses.

No tenim referència de tots els participants, però entre els qui vam visitar o contactar la resposta unànim és que els ha anat prou bé, esgotant les existències, tant de la llampuga aportada per l’Ajuntament (15 kg) com les que els locals, en previsió, van afegir.

Alguns restauradors ens comentaren que, evidentment no era el mateix que a la Mostra en el moll, però l’experiència els ha resultat molt positiva i molt més còmoda, el fet de poder servir els plats en el propi bar o restaurant ha facilitat la participació.

El mercadet d’artesania de la plaça Castellet també ha estat molt animat, de fet alguns artesans comentaven que semblava un bon dia d’estiu per la gran quantitat de persones que omplien la plaça.

A la nit l’ambient era més relaxat, però encara servien tapes de llampuga.

La regidora de Fires, Carme Corraliza, ens confirmà les sensacions que teníem i ha comentat que tot havia anat molt bé “ Durant el matí he vist una gentada pel passeig i els carrers principals. Els mercaders de la plaça Castellet estaven molt contents i ens han donat les gràcies per comptar amb ells. La gent ens han comentat que les tapes han estat molt bones i sortia contenta dels restaurants i bars”. Pet tot, valora la jornada com un èxit, ja que s’ha aconseguit que hagués una proposta alternativa a la Mostra amb seguretat i sense aglomeracions.

De cara a l'any vinent no sabem si haurà o no Mostra de la Llampuga amb el format tradicional o se combinarà amb la Ruta de les Tapes, però al manco sabem que hi ha una bona alternativa.

Els diaris, ràdio i IB3 han cobert ampliament l’esdeveniment



Aquests són alguns de les tapes ofertes pels restauradors, propostes molt variades i saboroses:




I alguns dels qui ho han fet possible, un petit homenatge als qui darrere els fogons o servint l'han fet possible. L'enhorabona tots i totes.