Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1986
L'Ajuntament de Capdepera informa: Els treballadors de l'empresa concessionària dels serveis de recollida i transport de residus sòlids urbans i gestió de la deixalleria ha convocat una vaga de caràcter indefinit amb data 8 d'agost de 2021.



 
 
INFORMAM:

L'Ajuntament va licitar el març de 2019 el contracte municipal.

Davant l'escrit presentat per CCOO l'abril de 2019 sol·licitant la incorporació de la revisió de preus del contracte, el consistori va accedir a aturar el procediment per garantir el benestar dels treballadors i la pau social.

Per juny de 2019, l'Ajuntament tornà a publicar els plecs amb les modificacions que hi havia sol·licitat incorporar CCOO a l'expedient, i estant el sindicat d'acord amb aquestes, donat que no va tornar a presentar al·legacions ni cap escric davant l'Ajuntament.

El 17 de febrer de 2020 va començar el nou contracte, inici que va coincidir amb la pandèmia mundial per tots coneguda, i per tant amb la consegüent rescissió econòmica que ha impactat a la gran majoria de sectors i teixit empresarial. L'Ajuntament va decidir mantenir tots els llocs de feina.

Ens trobam en aquests moments en què CCOO demana un increment d'aproximadament el 50% respecte als salaris actuals. Increments que en cap moment traslladà CCOO durant l'elaboració dels plecs.
 
Posam de manifest la sorpresa per part de l'Ajuntament, ja que en tot moment s'ha mostrat col·laboratiu i obert a introduir i atendre totes les exigències de CCOO en els plecs que regeixen a l'actual contracte. Amb tot l'esforç que ha suposat mantenir els llocs de feina durant 2020, aquest 2021 amb la precària situació econòmica que es manté, sorprèn el plantejament d'una vaga que ens pareix inoportuna i injustificada, afectant molt negativament a la recuperació econòmica del municipi i del teixit empresarial de la zona.
 
L'empresa concessionària oferia el 23% com a serveis mínims i després del NO acord amb el TAMIB el 29 de juliol, l'Ajuntament de Capdepera ha decretat un 60% de serveis mínims.