Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1075






El llorencí Marc Sancho Santandreu, alumne de l’IES Capdepera, ha gaudit d’una beca Erasmus+ a un país europeu, concretament a Cork, a la República d’Irlanda.



En Marc és alumne de segon curs del grau mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, cicle de recent creació al nostre institut. Aquest curs 20-21 ha realitzat una part de les pràctiques necessàries per a la consecució del títol de Formació Professional, a terres Irlandeses. Després d’un any sense Erasmus, degut a la pandèmia, aquest any s’ha pogut reanudar el programa; i en Marc no ha desaprofitat l’oportunitat de sortir per formar-se i agafar experiència a un país com Irlanda.

La durada d’aquestes pràctiques ha estat de 5 setmanes, les quals van finalitzar el passat dia 14 de juny de 2021. Gràcies al projecte Euro FP Balears IV, promogut per la Direcció de Formació Professional i Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació i Universitat, aquest alumne ha pogut gaudir d’aquesta beca Erasmus+. Tenint així una oportunitat única per participar activament de la vida quotidiana del lloc, a part de millorar de manera qualitativa la pràctica formativa i millorar el seu nivell d’anglès.






Cork és una important ciutat de la República d’Irlanda, molt coneguda cultural i històricament; però també ho és per la presència d’alumnes que gaudeixen de l’Erasmus. Allà en Marc ha coincidit amb altres alumnes en la seva mateixa situació amb qui ha pogut compartir experiències i fer amistat. El lloc on en Marc ha realitzat les pràctiques ha estat l’empresa Tisalab, una empresa local dedicada a la informàtica, especialitzada en Internet of things (IoT) i analítica Big data. El nostre alumne no ha perdut l'oportunitat de conèixer el país, la seva cultura i la seva gent, aprofitant aquesta beca que li ha sufragat les despeses del viatge i l’estada.