Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1258




Les Illes Balears tornen a registrar unes dades COVID a la baixa.  La xifra de casos actius a la nostra Comunitat Autònoma arriba als 1600, amb 734 defuncions, mentre que a Mallorca se registren 1223 casos actius, a Eivissa 316 casos actius, a Menorca 48 casos actius i a Formentera 13 casos actius. Si els comparam a les dades de 25 de febrer es pot comprovar que els casos actius segueixen minvant a totes les Illes de forma notable, des de fa setmanes.



A la Comarca de Llevant les xifres també mostren una baixada a tots els municipis excepte a Son Servera, on es manifesta una lleugera repuntada.

Municipi Casos actius Altes Defuncions
Capdepera 11 275 3
Artà 3 285 0
Son Servera 25 344 3
Sant Llorenç 6 201 2
Manacor 73 1840  21
*Les dades per municipis corresponen a l'actualització de dia 8 de març 2021.

Des del dia 25 n'hi ha una defunció més, a Manacor, mentre que a als altres pobles de la comarca no s'han enregistrades des de fa setmanes.

D'altra banda l'Ajuntament de Capdepera ha informat que en el nostre municipi, segons el GOIB,  hi ha zero casos detectats en els darrers dies, així ja són tres setmanes consecutives sense cap nou positiu a Capdepera. També s'informa que l'Ajuntament ha posat a disposició de la Conselleria de Salut les instal·lacions del Poliesportiu "Es Figueral" com a possible centre de vacunació massiva. 



Malgrat totes aquestes dades positives, pel que fa a l'evolució de la pandèmia, recordem que hem de seguir complint les mesures de protecció. Amb l'obertura parcial de les terrasses dels bars se pot observar com, en alguns llocs, es relaxen les mesures establertes (distància entre taules, límit de 4 persones per taula, us de mascaretes, etc...), mentre que en la majoria es compleixen estrictament. No hem de baixar la guàrdia, és responsabilitat de tots i totes.

Aquest és el gràfic actualitzat a 9 de març de 2021 de les vacunes a les Illes Balears. Seguim a la coa de la distribucions de vacunes i per tant de la seva administració, tot esperant que la situació millori i s'arribi a un bon percentatge de població protegida el més aviat possible.





Dades extretes de Servei d'Epidemiologia. Direcció General de Salut Pública i Participació. Govern de les Illes Balears